Заливний швидкий пиріг з молодою білокачанної капустою, кропом і яйцем

Заливний швидкий пиріг з молодою білокачанної капустою, кропом і яйцем

Смачний літній пиріг з з молодою капустою. Такий пиріг виходить дуже ніжним ароматним та смачним. Головною його перевагою є те, що готується він просто і швидко, що дуже важливо для зайнятих, працюючих господинь.

Інгредієнти

Для начинки

  • молода білокачанна капуста – 450-500 г.
  • варені яйця – 3 штуки.
  • кріп – невеликий пучок.
  • сіль, перець.
  • трішки чебрецю або кінзи. ( за бажанням)

Для тіста

  • кефір – 200 мл.
  • сметана – 200 мл.
  • масло – 160 г +1 ст.л. для підготовки форми.
  • яйця – 2 штуки.
  • цукор – 2 ст.л.
  • сіль – 1/2 ч.л.
    солі.
  • борошно – 280 г борошна.
  • розпушувач – 2-2,5 ч.л. розпушувача.
  • панірувальні сухарі для підготовки форми.

Приготування

Спочатку займемося приготуванням начинки. Дрібно шаткуємо капусту, злегка обсмажуємо на сухій сковороді, на малому вогні, додаємо зелень кропу та кінзи (або чебрецю), перчимо та солимо.

Коли капуста охолоне додаємо до неї нарізані кубиками яйця. Начинка готова. Беремося до тіста.

Масло розігріваємо до рідкого, коли трішки вистигне додати сметану та кефір, цукор і сіль. Яйця збиваємо окремо і вливаємо в отриману масу. Вийде рідке тісто. Борошно перемішуємо з розпушувачем і повільно висипаємо в рідке тісто, безперервно помішуючи, краще міксером.

Змішуємо до однорідного стану.

Форму для випічки (24 см) змащуємо маслом і злегка присипаємо сухарями. Виливаємо половину тіста, викладаємо начинку, зверху викладаємо решту тіста, розрівнюємо

Ставимо форму в розігріту духовку до 200 градусів і випікаємо до сухого сірника.

Вийняти пиріг з духовки і дати йому трохи охолонути. Якщо хочете м’яку скоринку, накрийте зверху рушником, якщо хрустку – накривати не потрібно! Остиглий пиріг викласти пиріг на тарілку. Подавати можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: