Запіканка з картоплі та м’ясного фаршу

Запіканка з картоплі та м’ясного фаршу

пропонує дуже просту та швидку у приготуванні запіканку з картоплі та м’ясного фаршу. Незважаючи на простоту та доступність інгредієнтів запіканка виходить ароматною та смачною.

Інгредієнти

  • Фарш свинячо-яловичий – 300 г.
  • Яйце сире – 1 штука.
  • Картопля середнього розміру – 3 штуки.
  • Помідор – 1 штука.
  • Цибуля – 1 штука.
  • Сир твердих сортів – 150 г.
  • Майонез (або сметана) – 100 г.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для змащування форми.

Приготування

0006_kartoplya_ta_farsh.jpg (84.5 Kb)

До фаршу додаємо яйце, солимо та перчимо. Картоплю чистимо, миємо та нарізуємо тонкими кружечками. Цибулю ріжемо півкільцями

56_ciblya_farsh_pomidori.jpg (140.1 Kb)

Форму змащуємо олією та викладаємо нарізану картоплю, солимо.


Щоб картопля швидше приготувалася заливаємо її соусом (4 ст.л. майонезу чи сметани, 3 ст.л. води, спеції, сіль). Поверх картоплі викладаємо півкільця цибулі, поверх цибулі – фарш. Свіжі помідори нарізуємо кружечками і викладаємо зверху на фарш. Робимо сіточку з майонезу, зверху посипаємо тертим сиром.

7582_gotova_zapikanka.jpg (138.03 Kb)

Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: