Вологий, пишний, ніжний і дуже смачний манник. І готується просто!
Дуже простий у приготуванні, проте це не впливає на його дивовижний смак. Манник виходить ніжним, м’яким і шалено смачним!
Інгредієнти
- Один стакан кефіру;
- Масло вершкове – 100 г;
- Один стакан манки;
- Яйця курячі – 2 шт;
- Один стакан борошна (200г);
- Сода пів ч. л.;
- Один стакан цукру без верхівки.
Приготування
Насипте манку в миску і залийте кефіром. Залиште, поки не набубнявіє (близько 40 хвилин).
В набряклу масу вбийте яйця, всипте цукор і покладіть м”яке масло. Ретельно мішаємо вручну або за допомогою міксера.
Потім всипте борошно і соду (гасити її не потрібно, так як це зробить кефір). Вимішуємо тісто, поки не позбудетеся від грудочок.
Перекладіть тісто в форму (чим менше форма, тим пишніший буде пиріг) і розрівняйте.
Увімкніть духовку на 180 °, щоб нагрілася, і потім поставте пиріг приблизно на 40 хвилин. Готовність можна перевірити за допомогою гострої дерев’яної палички: просто проколіть нею пиріг і якщо тісто не налипло, то значить пиріг готовий.
Дістаньте пиріг з форми після того, як він охолоне. Присипте цукровою пудрою.