Карамельний яблучний пиріг
від Denzhyttya
19 Серпня, 2020
Складові:
- фініки без кісточки – 15 штук,
- волоські горіхи – 150 г,
- яблука – 3 шт,
- 1 стакан води,
- мелена кориця – 0,5 ч.л,
- сіль – 1/4 ч.л.
Приготування:
- Застели форму для пирога папером для випічки. У блендері подрібни горіхи. Додай половину фініків і збий близько 20-30 секунд до однорідної маси. Утрамбуй щільно цю масу, закрий харчовою плівкою і постав в морозилку.
- Решту фініків виклади в мисочку, залий водою і залиш на 10-15 хвилин. В цей час приготуй яблука – очисти і дістань серцевину.
- Наріж яблука на квадратики, переклади в миску і закрий мокрим рушником. Злий воду, що залишилася з фініків, а самі фініки разом з водою, корицею і сіллю виклади в блендер і збий на високій швидкості до однорідної маси близько 15-20 секунд. Цією сумішшю залий яблука і перемішай.
- Дістань форму з морозилки, зніми плівку і виклади начинку. Поверни пиріг в морозилку ще на 45 хвилин і подавай.