Торт ” Ведмедик “: Любов з дитинства ! Просто ,бюджетно, смачно! Улюблений смаколик
- Борошно 400 грам
- Цукор 350 грам: 150 г в тісто, 180-200 г в крем + 6 ст. ложок для глазурі
- Ванільний цукор 10 грам
- Сметана 700 грам: 200 г в тісто, 500 г в крем
- Масло вершкове 100 грам
- Розпушувач 2 чайних ложки
- Какао 6 ст. ложок: 2 ст. ложки в тісто, 4 ст. ложки в крем
- Волоські горіхи 1 стакан
- Молоко 4 ст. ложки
Спосіб приготування:
1. Приготуйте тісто: сметану змішайте вінчиком з цукром, ванільним цукром і розпушувачем. Розділіть масу на дві частини: в одну додайте 220 г борошна, а в іншу – 180 г борошна і какао. Замісіть тісто.
2. Кожен вид тіста розділіть на три рівні частини. Дно роз”ємної форми для випічки (діаметр 20 см) змастіть вершковим маслом і руками розкачайте на ньому одну частину тіста. Наколіть тісто виделкою.
3. Випікайте коржі в розігрітій до 200 градусів духовці 7-10 хвилин. Готові коржі остудіть.
Приготуйте крем:
Сметану збийте з цукром міксером протягом 1 хвилини. Підсмажені горіхи подрібніть блендером або качалкою.
4. Зберіть коржі: чергуючи світлі і темні, змастіть коржі кремом і посипте горіхами. Верхній корж змащувати не потрібно.
5. Приготуйте глазур: вершкове масло, какао, цукор і молоко змішайте і на невеликому вогні доведіть до однорідності, постійно помішуючи.
6. Гарячої глазур’ю покрийте торт. Зверху посипте горіхами. Поставте торт в холодильник на 8 годин.
Смачного чаювання!