М’ясні зрази з яйцем і зеленню в духовці

М'ясні зрази з яйцем і зеленню в духовці

Котлети виходять дуже смачними, ніжними, соковитими.

Ця страва білоруської кухні — неймовірне поєднання смаків і ароматів! Замість яєчної начинки можна використовувати обсмажені гриби. На гарнір ідеально підійде картопляне пюре.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 500 г фаршу (будь-якого за смаком),
  • 100 г батона,
  • 200 мл молока,
  • 1 яйце,
  • 1 цибуля,
  • сіль
  • перець,
  • мускатний горіх,
  • копчена паприка (за бажанням),
  • хмелі-сунелі.

Начинка:

  • 4 варені яйця,
  • зелена цибуля,
  • кріп,
  • 1 цибулина,
  • 1 плавлений сирок,
  • вершкове масло,
  • сіль, перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

Цибулю дрібно нарізати й підсмажити її на вершковому маслі.

Зелену цибулю подрібнити.


Яйця дрібно нарізати. З’єднати з тертим плавленим сирком та подрібненим кропом.

Додати смажену ріпчасту (разом із маслом, на якому вона смажилася) та зелену цибулі. Начинку посолити та поперчити, ретельно перемішати.

Батон замочити в молоці. Змішати фарш і батон (трохи відтиснути), посолити, поперчити. Додати терту цибулю, яйце, спеції, пряні трави, посолити, поперчити.

Ретельно вимішати та вибити фарш до однорідної маси.З фаршу сформувати пласкі палянички.На середину кожної покласти яєчну начинку.

Заліпити начинку, сформувавши котлети.Викласти котлети на встелене пергаментом деко (швом донизу), збризкати олією.

Запікати при температурі 180ºС протягом 40-45 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: