Торт Трюфельний: смачний і ніжний – відмінний рецепт

Торт Трюфельний: смачний і ніжний – відмінний рецепт

Торт з шоколадним смаком, дуже ніжний, просочений бісквіт. Крем смачний не нудотний. Можна готувати на свято, можна на сімейне чаювання.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 100 г
  • Розпушувач – 2 ч. ложки
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 г
  • Какао-порошок – 30 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Цукор – 140 г
  • Масло вершкове – 30 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Молоко – 7 ст. ложок

Для крему:

  • Масло вершкове – 100 г
  • Молоко – 400 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 35 г
  • Цукор – 150 г
  • Темний шоколад – 90 г

Для сиропу:

  • Цукор – 100 г
  • Вода – 100 мл
  • Алкоголь – 1 ст. ложка (за бажанням)

Для обсипання:

  • Какао-порошок

Приготування:

  1. У зручну, велику миску всипаємо борошно, додаємо крохмаль.
  2. Потім, какао-порошок, розпушувач. Все перемішуємо.
  3. В іншу ємність вбиваємо яйця, додаємо цукор і ванільний цукор.
  4. Яйця з цукром збиваємо міксером, додаємо молоко і розтоплене вершкове масло.
  5. Перемішуємо і порційно просіюємо в яєчну масу борошняну суміш.
  6. Перемішуємо, до однорідності. Тісто виходить рідкуватим.
  7. Форму для випічки (у мене роз’ємна форма, діаметром 18 см) застеляємо пергаментом.
  8. Вливаємо в форму рідке тісто і витрусіть, щоб заповнити весь об’єм.
  9. Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо бісквіт 30-35 хвилин.
  10. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Залишаємо корж на 10 хвилин у вимкненій духовці.
  11. З форми бісквіт знімаємо після охолодження. З готового бісквіта зрізаємо шапочку (вона нам знадобиться пізніше).
  12. Далі, розділяємо бісквіт на два коржі.
  13. Приготуємо крем. Для цього, в каструлю вбиваємо яйце, додаємо цукор і перемішуємо вінчиком, до однорідності.
  14. Потім, всипаємо крохмаль, перемішуємо. Вливаємо молоко.
  15. Ставимо каструлю на середній вогонь, і постійно помішуючи, доводимо крем до кипіння.
  16. Перекладаємо крем в миску, накриваємо харчовою плівкою »в контакт» і залишаємо остигати.
  17. Розм’якшене вершкове масло злегка збиваємо міксером.
  18. Порційно додаємо в масло заварний крем, збиваємо міксером.
  19. Далі, додаємо розтоплений, не гарячий шоколад (розтопити можна або в мікрохвильовці, або на водяній бані). Збиваємо міксером до однорідної маси.
  20. Увага! Заварний крем, вершкове масло і розтоплений шоколад повинні бути, приблизно однакової температури.
  21. Спочатку відкладіть 3 столові ложки від готового крему, для вирівнювання торта.
  22. Приготуємо сироп. У сотейник наливаємо воду, додаємо цукор і ставимо на плиту.
  23. Доводимо сироп до кипіння. За бажанням, можете додати алкоголь (1 ст. ложку: коньяк, ром, віскі).
  24. Я буду збирати торт в роз’ємному кільці, але можна обійтися і без нього.
  25. Ставимо перший корж і добре просочуємо сиропом.
  26. Потім, викладаємо половину крему і рівномірно розподіляємо по поверхні коржа.
  27. Далі, ставимо другий корж і теж просочуємо сиропом.
  28. Зверху розподіляємо рівномірно решту крему.
  29. Відправляємо торт в холодильник на кілька годин (бажано, на ніч).
  30. Після, акуратно проводячи ножем між тортом і стінками форми, знімаємо роз’ємне кільце.
  31. Боки торта вирівнюємо відкладеним кремом і обсипаємо бісквітною крихтою з шапки бісквіта.
  32. Верх торта посипаємо какао-порошком. Торт Трюфельний готовий, можна подати до столу.

Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: