Готуємо французьку легенду — покрокова інструкція приготування макарун
від Denzhyttya
8 Вересня, 2020
- Готуємо французьку легенду — покрокова інструкція приготування макарун.
Справжній хіт серед солодощів — французькі макаруни. Вони неймовірно смачні, повітряні та ніжні. Різноманітність смаків просто вражає, вони можуть бути мигдальні, лавандові, малинові, шоколадні або карамельні. А палітра кольорів змушує закохатися у цей десерт з перших секунд.
Приготувати макаруни в домашніх умовах абсолютно не складно, пропонуємо самостійно в цьому переконатися.
Французькі макаруни — покрокова інструкція приготування
Інгредієнти:
- 2/3 склянки мигдальної муки
- 1,5 склянки цукрової пудри
- 3 яєчні білки
- 5 ст. л. цукру
- 1 ст. л. ванільного екстракту
Для начинки вам знадобляться:
- 7 ст. л. вершкового масла
- 2 яєчних жовтки
- 1/4 склянки цукру або цукрової пудри
- 3,5 ст. л. молока
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Приготування:
- Візьміть миску і з’єднайте цукрову пудру і мигдалеве борошно. Просійте отриману суміш через сито кілька разів. Тоді консистенція маракун буде повітряна.
- За допомогою міксера збийте яєчні білки до жорстких піків. Потім акуратно додайте ванільний екстракт і цукор та продовжуйте збивати, збільшуючи швидкість міксера.
- Акуратно перемішайте лопаткою білкову та борошняну суміші до однорідної консистенції. Отримане тісто перемістіть у кондитерський мішок.
- Деко для запікання застеліть пергаментним папером. Можна попередньо намалювати формочки майбутніх макарун. За допомогою кондитерського мішка видавити макаруни по намальованим формам. Потім залиште деко при кімнатній температурі близько 15-20 хвилин.
- Коли тісто настоїться, можна відправляти в розігріту до 120 градусів духовку на 15-20 хвилин.
- Поки макаруни остуджуються, приготуйте начинку. Для цього розімніть виделкою вершкове масло до однорідної маси.
- Жовтки збийте з цукром, потім влийте молоко і знову збийте. Поставте отриману суміш на вогонь і готуйте, поки вона не загусне. Перелийте суміш у миску і дайте їй охолонути до кімнатної температури. Додайте вершкове масло і перемішайте. У вас вийде ідеальна кремова текстура.
- Візьміть половинки макарун і намажте начинку. Потім з’єднайте ці половинки.
Готово!
Джерело:
milkalliance.com.ua