Банановий тарт татен

  • Ніжний банановий тарт татен стане улюбленим десертом для усієї родини
Банановий тарт татен

Складові:

  • Борошно 530 г
  • Яйця 2 шт.
  • Вершкове масло 180 г
  • Банани 4 шт.
  • Чорний перець горошком 5 шт.
  • Рожевий перець горошком 10 шт.
  • Стручок ванілі 1 шт.
  • Цукор 125 г
  • Сіль 3 г
  • Вода 150 мл
  • Оцет 5 мл

рецепт приготування:

  1. Збиваємо яйця до легкої піни, додаємо охолоджену воду, оцет, сіль та ще раз збиваємо. Всипаємо борошно та замішуємо еластичне тісто. Обгортаємо плівкою та кладемо у холодильник на 1 год.
  2. Потім розкачуємо тісто в пласт товщиною 3 мм. Візуально ділимо на 2 частини, 1 частину присипаємо борошном та тремо на нього холодне вершкове масло. Розподіляємо його рівномірним шаром, зверху ще раз присипаємо борошном.
  3. Накриваємо масло другою половиною тіста, а потім згортаємо його ще раз навпіл. Обгортаємо тісто плівкою та кладемо у холодильник на 30 хв.
  4. Потім знімаємо плівку, розкачуємо тісто в пласт 5 мм, складаємо вдвоє, а потім ще раз вдвоє, загортаємо у плівку та знову кладемо у холодильник на 30 хв. Повторюємо 8 разів.
  5. Дістаємо тісто з холодильника, розкачуємо в пласт 5 мм, діаметром на 2 см більше, ніж сковорідка.
  6. Нарізаємо шматочками банани. Розтовчуємо у ступці суміш перців. Розтоплюємо на сковорідці цукор, додаємо перцеву суміш, масло та стручок ванілі. Коли цукор розтопиться, забираємо стручок ванілі та викладаємо у сковорідку щільним шаром шматочки бананів.
  7. Зверху на банани викладаємо тісто та загортаємо краї у сковорідку так, аби всередині сформувати бортик. Зверху по тісту робимо ножем 7 неглибоких  проколів. Ставимо сковорідку з тарт татеном у розігріту до 200˚С духовку на 20 хв.
  8. Готовому пирогу даємо охолонути 30 хв., а потім перевертаємо його на тарілку різким рухом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: