Давно забутий, але дуже смачний салат «Прага»
від Denzhyttya
15 Вересня, 2020
Представляємо вам рецепт перевіреного часом салату. Він завжди є безпрограшним варіантом на святковому столі.
Готувати його можна на одному великому блюді, але ми вирішили приготувати його в невеликих порційних салатницях. Вийшло красиво і дуже апетитно!
Раніше цей салат готували з майонезом, але в нашому рецепті ми замінили його на домашній соус. Так наш салатик придбав трохи новий смак і став більш корисним.
А щоб додати салату пікантності, цибулю ми використовували не свіжу, а мариновану.
Інгредієнти:
- куряче філе – 300 гр
- відварна морква – 150 гр
- цибуля – 200 гр
- чорнослив – 300 гр
- яйце – 3 шт
- мариновані (квашені) огірки – 200 гр
- консервований горошок – 200 гр
- домашній соус – 200 гр
Для маринаду
- сіль – 0,5 ч.л
- цукор – 6 гр
- оцет 9% – 1 ст.л
- окріп – 50 мл
Приготування:
- Відварюємо куряче філе. Цибулю очищаємо і дуже ретельно подрібнюємо. Потім перекладаємо її в чашку і додаємо всі компоненти для маринаду. Ми залишаємо цибулю маринуватися.
- Всі продукти (яйця, мариновані огірки, куряче філе і морква) ретельно подрібнюємо ножем. Потім нарізаємо чорнослив. Якщо він твердий, то спочатку його необхідно 5-7 хвилин потримати в окропі.
- Формуємо салат. Беремо порційні салатниці, в них ми будемо викладати продукти шарами. Перший шар робимо з курячого філе, злегка придавлюємо його ложечкою.
- Потім викладаємо мариновану цибулю і зверху промазуємо його соусом ( чи майонезом). Наступний шар робимо з маринованого огірочка.
- Слідом викладаємо яйця, їх теж промазуємо соусом (майонезом). Зверху на яйця викладаємо моркву, на неї – горошок і завершальний шар робимо з чорносливу. Останній шар промазуємо соусом (майонезом).
- Салат готовий. Ставимо його в холодильник на 1-2 години просочуватися.
Смачного!
Джерело:
likecooking.ru