Торт «Дамський каприз». Я його обожнюю

Торт «Дамський каприз». Я його обожнюю

Цей торт не набридне ніколи. Збережіть рецепт!

Складові:

  • На один корж нам знадобиться (кількість коржів ви регулюєте по своєму бажанню):
  • 80 г борошна
  • 1 яйце
  • 100 г цукру
  • 120 г сметани
  • 15 г крохмалю
  • 1 ч ложка розпушувача
  • 10 г какао (для шоколадних коржів)

Наповнювачі:

  • 100 г дрібно нарізаної кураги
  • 100 г маку (розпарити)
  • 100 г підсушеного і нарізану горіхів

Для просочення коржів:

500 г сметани змішати з цукровою пудрою (кількість пудри за смаком)
крем:

  • 500 мл вершків жирністю 33-35%
  • 1 банка вареного, згущеного молока

Рецепт приготування:
Готуємо коржі
Яйце збиваємо з цукром в білу, пишну масу. Додаємо сметану, збиваємо. Борошно змішати з крохмалем і розпушувачем.

Додаємо борошняну суміш – в яєчну. Перемішуємо. Тісто по консистенції нагадує негусту сметану.
Додаємо наповнювачі.
Готове тісто викладаємо в підготовлену форму діаметром 24 см.

Розрівнюємо. Випікаємо бісквіт в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.

Виймаємо корж, викладаємо на решітку і даємо охолонути повністю.

Далі випікаємо інші коржі, кожен  замішуючи тісто знову і додаючи  в кінці потрібний наповнювач.

Щоб волога всередині бісквітів розподілилася рівномірно, охолоджені  коржі загортаємо в плівку і прибираємо в холодильник на 24 години.

Готуємо крем
Добре охолоджені вершки збиваємо до м’яких піків. Далі поступово, невеликими порціями, додаємо варене згущене молоко і продовжуємо збивати  масу до утворення однорідного , ніжного крему.

Збірка торта
Кожен корж розрізаємо вздовж навпіл (в результаті виходить 6 коржів). Кожен корж змащуємо солодкою сметаною, залишаємо на столі на годину для просочення.

Змащуємо  кремом боки і верх торта і прикрашаємо торт .

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: