Смачна закуска “Асорті” на зиму: всі фарби літа в одній банці
від Denzhyttya
21 Вересня, 2020
Сьогодні з Вами приготуємо салат асорті. Смак закуски взимку за цим рецептом – відмінне нагадування про сонячне літо.
Інгредієнти на 3 банки об’ємом 500 мл:
- Морква – 200 гр. (2 шт)
- Капуста – 350 гр
- Солодкий перець – 300 гр. (3 шт)
- Помідори – 450-500 гр (4 шт).
- Запашний перець горошком – 2 шт. в кожну банку.
- Часник – по 2 зубчики в кожну банку.
- Соняшникова олія – 1 ст. ложка в кожну банку.
- Сіль – 1 ч. ложка (без гірки) – в кожну банку.
- Цукор – 1 ст. ложка (без гірки) – в кожну банку.
- Оцет 9% – 2 ч. ложки в кожну банку.
Покроковий процес приготування:
- Капусту необхідно дрібно нашаткувати.
- Солодкий болгарський перець нарізати смужками.
- Помідори нарізаємо шматочками.
- Моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
- У чисту баночку відправляємо два зубчики часнику 2 горошини запашного перцю і 1 ст. ложку олії. Банки у мене об’ємом 500 мл.
- Першим шаром викладаємо моркву. Другим шаром викладаємо солодкий перець. Третім шаром капусту. Необхідно кожен шар гарненько утрамбовувати. Останнім шаром викладаємо помідори.
- У кожну банку відправляємо по 2 ч. ложки оцту 9%, 1 ч. ложку без гірки солі і 1 ст. ложку без гірки цукру. Всі наповнені баночки заливаємо крутим кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
- На дно глибокої каструлі кладемо рушник і встановлюємо банки накриті кришками. У каструлю вливаємо теплу воду до плічок банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 10 хвилин. Потім дістаємо банки і щільно закручуємо кришками. Зберігається така закуска при кімнатній температурі.
У салаті ніжний смак помідорів в поєднанні з капустою, болгарським перцем і морквою. Часник надає страві насиченість і особливий смак. Взимку така баночка з закускою з’їдається за раз.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки