Добова квашена капуста. Банки не знадобляться

Добова квашена капуста: і банки не знадобляться

Наші прабабусі квасили капусту в бочках, чекаючи результату тиждень.

За цим рецептом дуже смачна квашена капуста буде готова вже через добу, весь секрет в гарячому маринаді. Через добу маринад потрібно буде віджати, доповнити капусту з цибулею, зеленню, олією і можна подавати до столу! Це прекрасна закуска і доповнення до будь-якої страви.

Інгредієнти:

  • 1 качан капусти на 1,5-2 кг;
  • 2 морквини;
  • 1 л води;
  • 200 мл соняшникової олії;
  • 160 мл оцту 9%;
  • 3 ч.л. цукру;
  • 3 ч.л. солі;
  • 7 горошин чорного перцю.

Приготування:

  1. Моркву і капусту подрібнюємо тонкою довгою соломкою. Морквину можна натерти на звичайній або «корейської» тертці, капусту нашаткувати вручну або теж скористатися спеціальною теркою. Нарізку перемішати, трохи пом’яти руками, укласти в каструлю, в якій будете квасити.
  2. Для маринаду наливаємо в каструльку воду, додаємо сіль і цукор, горошини перцю. Доводимо до кипіння, кип’ятимо пару хвилин, потім вливаємо оцет і олію. Чекаємо, поки маринад знову закипить, і вимикаємо вогонь.
  3. Гарячий маринад виливаємо в каструлю з капустою. Чекаємо, поки вона повністю охолоне, і, накривши кришкою, відправляємо на добу в холод.

Все готово! Можна дегустувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: