Шарлотка з виноградом
23 Вересня, 2020
Інгредієнти
- 50 г вершкового масла
- 2 яйця
- 50 мл олії з виноградних кісточок (можна замінити оливковою)
- 130 г коричневого цукру
- 1 ч. ложка ванільного цукру
- 210 г борошна
- 1 ч. ложка розпушувача
- 0,5 ч. ложки солі
- цедра одного лимона
- цедра одного апельсина
- 60 мл молока
- 300 г винограду без кісточок
Приготування
- Вершкове масло розтопити і охолодити.
- Яйця перемішати з цукром, виноградною олією, ваніліном і розтопленим маслом. Все збити міксером.
- Просіяне борошно перемішати з розпушувачем, сіллю і двома видами цедри. З’єднати з готовою сумішшю, влити молоко і дуже швидко перемішати. Але не довго, грудочки зникнуть – годі перемішувати.
- На форму для випікання вистелити пергамент, вилити частину тіста, розкласти частину винограду і залити тістом, що лишилося.
- Випікати 10 хвилин, після чого дістати, посипати зверху залишками винограду і випікати ще 30-40 хвилин.
- Дати випічці відпочити 15 хвилин, тоді дістати з форми.