Як із домашнього сиру приготувати сирну закуску для бутербродів. Краща за будь-які магазинні аналоги!
Люблю готувати з домашнього сиру не лише випічку, або вареники, а ще й неймовірно смаку сирну закуску.
Сьогодні я використовуватиму для начинки шинку, маслини та в’ялені томати. Звісно, начинку можна змінювати за власним смаком. Але я впевнена, що мій вибір додасть закусці особливих пікантних ноток. Така сирна ковбаска підходить як на щодень, так і до святкового стала.
Інгредієнти:
- домашній сир — 1,3 кг;
- молоко — 1 л;
- вершкове масло — 100 г;
- шинка — 200 г;
- маслини — 150 г;
- в’ялені помідори — 100 г;
- куркума — 0,5 ч. л.;
- сіль — 1 ч. л.;
- сода — 0,5 ч. л.;
- зелень за смаком.
Спосіб приготування:
1. Помістіть сир в каструлю, залийте молоком і поставте на великий вогонь. Тільки-но сир почне плавитися, знімайте його з вогню.
2. Наріжте дрібно маслини, томати та шинку. Подрібніть зелень.
3. Злийте з сиру зайву рідину через друшляк. Відіжміть його і додайте до нього масло, сіль, соду і куркуму.
4. Поставте сирну суміш на середній вогонь. Перемішуючи доведіть до однорідної маси, додайте всю начинку, крім зелені. Готуйте ще три хвилини, перемішуючи
5. Перекладіть масу на харчову плівку. Зав’яжіть краї та сформуйте ковбаску. Можна розділити масу та оформити її будь-як.
6. Перед тим за бажанням можете посипати сирну ковбаску зеленню. Залиште її в холодильнику на, мінімум, 2 години.
Мої домашні обожнюють цю ситну і смачну закуску. Тепер ніхто не купує магазинні аналоги. Спробуйте і ви потішити своїх близьких такою сирною ковбаскою .