Шикарний багатошаровий пиріг з грибами. Спосіб приготування на кефірному тісті

Шикарний багатошаровий пиріг з грибами. Спосіб приготування на кефірному тісті

Цей пиріг неймовірно ситний, смачний, а до того й може прикрасити будь-який стіл.

Великою перевагою цієї страви є доступність інгредієнтів. Всіх їх можна придбати, майже, в будь-якому магазині. Поєднання смаків дарує просто неперевершену насолоду.

Що знадобиться:

  • яйце куряче — 3 шт.;
  • кефір 2,5% — 250 мл;
  • борошно пшеничне — 200 г;
  • сіль — 2 ч. л.;
  • сода харчова — 1 ч. л.;
  • печериці свіжі — 300 г;
  • фарш свинячий — 150 г;
  • фарш яловичий — 150 г;
  • сир голландський — 200 г;
  • рис — 0.5 скл.;
  • часник — 3 зуб.;
  • кріп — 0.5 пучок;
  • олія соняшникова — 2 ст. л.;
  • суміш овочева — 300 г;
  • перець чорний мелений за смаком.

Спосіб приготування:

1. На розігріту пательню вилийте 1 ст. л. соняшникової та вкиньте порізані на кубики  гриби. Посоліть, поперчіть і переставте в іншу посудину.

2. На тій же олії посмажте фарш. Посоліть, поперчіть і додайте часник. Поставте за цей час рис варитися.

3. Перемішайте борошно, 1 ч. л. солі та соди, а потім просійте цю суміш. Окремо збийте віночком кефір та яйця і влийте до борошна.

4. Застеліть форму для запікання пергаментом, змастіть вершковим маслом. А потім шарами по черзі викладіть: гриби, тертий сир, варений рис, фарш і розморожені овочеві суміші. Залийте зверху тістом і дайте настоятися протягом 10 хвилин.

5. Покладіть пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Коли утвориться золота скоринка, діставайте. Накрийте пиріг тарілкою і переверніть його на неї.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: