Консервовані зелені помідори на зиму. Смачна закуска до будь-якого столу

Консервовані зелені помідори на зиму. Смачна закуска до будь-якого столу

Смак консервованих зелених помідорів знайомий багатьом ще з дитячого садочка. За цим рецептом томати виходять надзвичайно апетитними. Спробуйте й ви законсервувати помідори зараз, щоб потішити себе та рідних ними взимку.

Що знадобиться:

  • зелені помідори — 3 кг.
  • часник — 1 гол.
  • петрушка — 1 пуч.
  • кріп — 1 пуч.
  • перець запашний горошок — 4 шт.
  • лавровий лист — 2 шт.
  • сіль .
  • оцтова есенція — 0,5 ч. л.
  • цукор.

Покроковий рецепт:

  1. Вимийте помідорі та розріжте їх навпіл до середини;
  2. Часник наріжте пластами й подрібніть кріп з петрушкою.
  3. В розріз помідорів покладіть часник з зеленню.
  4. Простерилізуйте банки. На дно покладіть кріп, перець, лавровий лист, а потім фаршировані помідори.
  5. Залийте наповнені банки окропом, закрийте стерильними кришками та залиште на 20 хвилин.
  6. Злийте воду. Додайте 2 ст. л. солі й 3 ст. л. цукру. на 1 літр, влийте оцет.
  7. Наповніть банки готовим розсолом і закрийте їх.
  8. Залиште банки перевернутими та загорнутими в ковдру на 12 годин, а потім залиште  в прохолодному приміщенні.

Смакуйте на здоров’я!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: