Пиріг з сиром і яблуками, нікого не залишить байдужим
Пишний і повітряний пиріг з сиром і яблуками вам точно сподобається – головне, беріть жирні вершки і сир, сметану.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- масло вершкове розм’якшене, 100 г;
- цукор, 100 г;
- борошно, 125 г;
- яйця, 2 шт;
- розпушувач ¾ ч.л;
- сіль – дрібка;
- яблука, 3 шт;
- ванільний цукор за смаком.
Для приготування сирної начинки необхідно:
- сир жирний домашній, 250 г;
- сметана жирна, 100 г;
- яйце, 1 шт;
- цукор, 80 г + ванільний цукор за смаком;
- крохмаль кукурудзяний, 2 ст.л.
Для крихти необхідно:
- цукор, 60 г;
- масло вершкове заморожене, 75 г;
- борошно, 100 г;
- мигдаль подрібнений або інші горіхи, 50 г.
Процес приготування:
Борошно просіваємо і змішуємо з цукром і подрібненими горіхами.
Додаємо шматочки замороженого масла і перетираємо масу в крихту. Ставимо в холодильник.
Для сирної начинки змішуємо сир з цукром і ваніліном, сметаною і яйцем і вимішуємо до однорідності.
Додаємо крохмаль і ще раз перемішуємо.
Порада: сир спочатку перебийте занурювальним блендером – у вас вийде однорідна паста, без дрібних крупинок і зерен сиру.
Духовку розігріваємо до 170 градусів.
Змішуємо продукти кімнатної температури для тіста.
Масло вершкове збиваємо 5 хвилин до пишності і додаємо цукор і ванільний цукор, збиваємо 2 хвилини.
По 1 додайте яйця, після кожного збиваємо по 1 хвилині.
Яблука чистимо від шкірки і ріжемо тонкими пластинками і викладаємо на начинку.
Посипаємо крихтою з холодильника і ставимо випікатися близько 1 години і 10 хвилин.
Охолоджуємо пиріг у формі, потім виймаємо і нарізаємо на порційні шматочки.
Пиріг буде смачніше, якщо він постоїть хоча б ніч.