Салат з хурмою -тандем солодкого і гострого просто божественний.
Для нас, звиклих готувати салати виключно з овочів і курячого філе з додаванням великої порції майонезу, салат з хурмою здається чимось дивовижним і навіть неправильним. Хіба можна переводити незрівнянний фрукт на якусь там закуску? Але це частування не просто ефектне, воно ще й неймовірно смачне. Навіть якщо ви звикли просто нарізати і подавати фрукт або, на крайній випадок, готувати десерт, прийшов час змінити традиції.
Згідно з оригінальним рецептом потрібно використовувати сир з цвіллю. Кращий варіант – сир «Маскарпоне». Якщо ви не змогли знайти продукт з пліснявою в найближчому магазині або не можете його собі дозволити, радимо вам замінити його улюбленим м’яким сиром і починати готувати салат з хурмою і мандаринами.
Інгредієнти
- хурма 1 шт.
- мандарини 2 шт.
- листя салату 1 пучечок
- сир «Горгонзола» 50 г
- оливкова олія 1 ст. л.
- гірчиця 1 ст. л.
- мед 1 ст. л.
- лимонний сік 1 ч. Л.
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування
- Очистіть мандарини від шкірки і білих перегородок. Наріжте.
- Очистіть і наріжте хурму .
- Помийте листя салату, нарвіть і перенесіть на плоску тарілку. Зверху викладіть хурму та мандарини.
- Наріжте сир невеликими шматочками. Викладіть його зверху на фрукти.
- Змішайте масло, гірчицю, мед, лимонний сік і перець. Полийте салат з хурмою і сиром такою заправкою і насолоджуйтеся.
Гірчична заправка для салатів використовується сьогодні все частіше і частіше, вона підкреслює смак фруктів і не обтяжує закуску. А ще це просто незвично: тандем солодкого і гострого просто божественний. Отже, готові змінити звичній закусці і слідувати рецепту салату з хурмою для приготування незвичайної страви?
Не забудьте поділитися з друзями. Смачного!