Салат «Стара гавань»

У той час, коли осінні салати ми намагаємося готувати з домашніх сезонних овочів (помідорів, огірків, капусти), взимку на ці страви йдуть зовсім інші інгредієнти. Наприклад, відварені овочі, яйця, маринована цибуля, оселедець і, звичайно ж, майонезна заправка. Саме в цей святковий період ми можемо її собі дозволити!

Салат «Стара гавань» – святкова страва і з вигляду, і на смак. Незважаючи на те, що продукти в ньому зовсім звичайні і навіть копійчані, їх поєднання вас може здивувати. Ми помітили, що салати з печінкою тріски стають популярними ближче до Нового року, тому вирішили доповнити список новим рецептом.

Інгредієнти

  • цибуля 1 шт.
  • оцет 30 мл
  • вода 150 мл
  • цукор 1 ч. л.
  • сіль 0,5 ч. л.
  • волоські горіхи 30 г
  • печінка тріски 250 г
  • картопля 2 шт.
  • сіль за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком
  • майонез за смаком
  • плавлений сир 160 г
  • яйце 3 шт.
  • яблуко 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • кріп 30 г

Приготування

  1. Картопля і моркву відваріть до готовності, а яйця – круто. Остудіть інгредієнти. Цибулину наріжте тонкими півкільцями, перекладіть в глибоку ємність і залийте маринадом.
  2. Маринад приготуйте так: стакан води змішайте з 9% -м оцтом, цукром і дрібкою солі. Гарненько перемішайте інгредієнти. Залиште цибулю маринуватися хвилин 15.салат з майонезом
  3. Горіхи підсушіть на сухій розжареній сковороді, подрібніть їх ножем. Печінку тріски наріжте дрібними кубиками. З цибулі злийте маринад, відіжміть його рукою. Починаємо збирати салат.
  4. На плоску тарілку для подачі натріть рівним шаром відварену картоплю, підсоліть і поперчіть її, змастіть майонезом посередині. Один сантиметр від краю залиште без соусу.салат з печінкою тріски
  5. Наступним шаром викладіть мариновану цибулю. Далі – печінка тріски. Зверху натріть на крупній тертці плавлений сирок. Його також по центру змастіть майонезом, трохи поперчіть.
  6. Наступним шаром натріть яйця, змастіть їх майонезом. Кисле яблуко і відварену моркву натріть на дві окремі ємності. З моркви зверху зробіть бортики.салат на свято

У центрі викладіть натерте кисле яблуко. Подрібніть кріп, посипте ним верхній шар салату. Посипте страву горішками і поставте  її в холодильник на три години.

Приємного вам смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: