Запечена свиняча корейка з яблуками і овочами
Якщо придивитися до більшості рецептів запеченої свинини, її приготування не представляє великої складності. Це завдання для терплячих! Оскільки для цієї страви іноді досить виставити температуру нижче і готувати довше. Запечена свиняча корейка з яблуками і овочами якраз з цієї категорії.
Ніякого попереднього обжарювання! Вибирайте свинячу корейку красивіше і вперед. Запікається м’ясо на подушці з овочів. Це необхідно для того, щоб знизу воно теж пропеклося, а не зварилось у власному соку.
інгредієнти
- Свинина 2 кг
- мед 250 г
- яблуко 2 шт.
- селера 3 шт.
- рис 200 г
- біле напівсухе вино 100 мл
- кешью за смаком
- курячий бульйон 400 мл
- кориця 0,5 ст. л.
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- морква 3 шт.
- цибуля 1,5 шт.
- соняшникова олія 120 мл
- часник 3 зуб.
- чебрець 3 шт.
- вершкове масло 30 г
Приготування
- Моркву наріжте шматочками середнього розміру і змішайте з подрібненим коренем петрушки. Також додайте до неї нарізані стебла селери, одну крупно подрібнену цибулину і одне яблуко, нарізане на кубиком.
- Залийте деко половиною масла, викладіть овочі зверху і присипте крихтою з часнику.
- Посоліть і поперчіть за смаком, додайте вершкове масло і відставте в сторону.
- М’ясо обваляйте в солі, перці та кориці. Зробіть глибокі поперечні надрізи, покладіть в них часточки другого яблука і гарненько змастіть м’ясо медом з усіх боків. Покладіть до нього розмарин або чебрець і випікайте 2 години при 120 градусах.
- В олії обсмажте кешью і 0,5 цибулини. Всипте рис, влийте бульйон і вино. Готуйте до м’якості і подавайте до запеченого м’яса.
Рецепт гарніру йде як бонус. Найпростіше різотто з горіхами і цибулею стане хорошою партією для запеченої корейки. Горіховий присмак кешью в ньому і медова скоринка свинини – що може поєднуватися краще? Свинина виходить нежирною, ніжною, з насиченим смаком.
Рекомендуємо обов’язково приберегти цей рецепт для сімейних свят.