Смаколики «Графині Вишеньки»

Ці солодкі  «Вишеньки» родом з далекого дитинства, тому й не дивно, що сьогодні рецепт трохи призабутий. Тому спробуємо дати йому нове життя. Та воно й не буде зайвим: чому б не прикрасити наш стіл цим яскравим десертом?

Інгредієнти:

  • цукрова пудра — 750 г
  • швидкорозчинний желатин — 3 ч. л
  • лимонна кислота — 1,25 ч. л
  • яблучний сік або вода — 150 мл
  • сік (вишневий, буряковий, апельсиновий або морквяний) — 0,5 склянки
  • цукор — 0,5 склянки
  • кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л

Приготування:

  1. Желатин треба розчинити у воді або соку з яблук. Залишити, щоб набух. Цукрову пудру просіяти через сито і змішати з лимонною кислотою (1 ч. л). Тоді взяти півсклянки желатинової рідини та поступово влити в цукрову пудру з лимонною кислотою. Замісити, як тісто. І залишити хвилин на 10 за кімнатної температури.
  2. Якщо не вдається скачати кульку, то ще додати трохи пудри. І швидко скачати кульки, схожі на вишні. Під час цього використовувати пудру та крохмаль, щоб маса не так прилипала до рук. Основну масу ж постійно перемішувати, щоб не зацукрилася. У кульки повставляти голки з сосни замість гілочок вишні.
  3. Готові вишеньки скласти на тарілку і дати їм підсохнути. Готовність перевірити так — взяти за голку і трохи труснути. Якщо ягідка не відпала, значить готова.
  4. У сік з буряка додати 0,25 г лимонної кислоти. І кожну вишеньку вмочити в  сік, тоді в пудру і посипати цукром. Залишити в холодильнику, щоб повністю вишні застигли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: