Король над усіма салатами з печінки

Цей салат гарний до обіду, а також він буде доречний і до святкового столу.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячої печінки
  • 1 велика морква
  • 3 цибулини
  • один свіжий огірок
  • 3 шт. яєць
  • 1 банка зеленого горошку
  • 50 мл. соєвого соусу.

Для домашнього майонезу :

  • 50 грам молока
  • 100 грам олії
  • 1 \ 2 чайної ложки солі
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • 1 \ 3 ч. ложки сухого часнику
  • 1 ч. ложка гірчиці (французької).

Приготування:

  1. Печінку промити, вирізати зайві прожилки, порізати кубиком. Залийте печінку соєвим соусом, перемішайте і залиште на 15 хвилин для просочення. Тим часом поріжте дрібно цибулю, а моркву натріть на крупній тертці.
  2. У гарячу сковороду налийте олію і обсмажте в ній печінку близько 7 хвилин. За пару хвилин до готовності додайте часник, пропущений через прес.
  3. Тепер в окремій сковороді обсмажити цибулю, а потім також окремо обсмажте моркву. Свіжий огірок наріжте кубиками. Яйця також подрібніть кубиком.

 Збираємо  салат

У гарну прозору тарілку викладаємо печінку, моркву, цибулю, огірки і яйця. Всі інгредієнти перемішуємо і заправляємо домашнім майонезом.

Домашній майонез

У банку налийте 50 мілілітрів молока. Воно повинно бути кімнатної температури. Додайте олію і почніть збивати на великих оборотах. Через 20 секунд маса повинна загуснути, додайте сіль, сухий часник, і 1 столову ложку соку лимона і таку ж кількість гірчиці. Збиваємо ще раз блендером. Майонез готовий. Цим соусом заправляємо салат, додаємо зелений горошок.

Прикрасьте салат свіжою зеленню і зеленим горошком. Сподіваємося, що вам сподобався цей рецепт.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: