Король над усіма салатами з печінки
від Denzhyttya
3 Грудня, 2020
Цей салат гарний до обіду, а також він буде доречний і до святкового столу.
Інгредієнти:
- 0,5 кг курячої печінки
- 1 велика морква
- 3 цибулини
- один свіжий огірок
- 3 шт. яєць
- 1 банка зеленого горошку
- 50 мл. соєвого соусу.
Для домашнього майонезу :
- 50 грам молока
- 100 грам олії
- 1 \ 2 чайної ложки солі
- 1 ст. ложка лимонного соку
- 1 \ 3 ч. ложки сухого часнику
- 1 ч. ложка гірчиці (французької).
Приготування:
- Печінку промити, вирізати зайві прожилки, порізати кубиком. Залийте печінку соєвим соусом, перемішайте і залиште на 15 хвилин для просочення. Тим часом поріжте дрібно цибулю, а моркву натріть на крупній тертці.
- У гарячу сковороду налийте олію і обсмажте в ній печінку близько 7 хвилин. За пару хвилин до готовності додайте часник, пропущений через прес.
- Тепер в окремій сковороді обсмажити цибулю, а потім також окремо обсмажте моркву. Свіжий огірок наріжте кубиками. Яйця також подрібніть кубиком.
Збираємо салат
У гарну прозору тарілку викладаємо печінку, моркву, цибулю, огірки і яйця. Всі інгредієнти перемішуємо і заправляємо домашнім майонезом.
Домашній майонез
У банку налийте 50 мілілітрів молока. Воно повинно бути кімнатної температури. Додайте олію і почніть збивати на великих оборотах. Через 20 секунд маса повинна загуснути, додайте сіль, сухий часник, і 1 столову ложку соку лимона і таку ж кількість гірчиці. Збиваємо ще раз блендером. Майонез готовий. Цим соусом заправляємо салат, додаємо зелений горошок.
Прикрасьте салат свіжою зеленню і зеленим горошком. Сподіваємося, що вам сподобався цей рецепт.
Смачного!