Салати на святковий стіл – 4 цікавих рецепта

Салат так називається тому, що складається він з яскравих і соковитих кольорів – шари нагадують кольори спідниці у циганки. Краса салату і його оригінальний смак, роблять його дуже цікавим і святковим. Готується він із звичайного набору продуктів.

САЛАТ «ЦИГАНКА»

Інгредієнти:

  • картопля відварна, 2 шт;
  • зелена цибуля, дуже хороший пучок;
  • яйця варені, 3 шт;
  • морква відварена, 2 шт;
  • огірки солоні, 200 г;
  • сайра консервована, банка;
  • майонез, сіль і перець.

Процес приготування

  1. Овочі та яйця відварюємо, охолоджуємо і чистимо. Все тремо на крупній тертці.
  2. Салатик будемо формувати шарами і кожен шар покривати сіточкою з майонезу. Для зручності беріть кільце, яке варто поставити на блюдо.
  3. Перший шар – картопляний.
  4. Другий шар – подрібнена виделкою сайра з банки.
  5. Третій шар – дрібно нарізана зелена цибуля.
  6. Четвертий шар – терті на середній тертці яйця.
  7. П’ятий шар – терта морква.
  8. Шостий шар – терті або дрібно різані солоні огірки.
  9. Накриваємо кільце з салатом плівкою і відправляємо його в холодильник на 1 годину.
  10. Знімаємо кільце і прикрашаємо гілочками зелені.

Такий соковитий салатик відмінно гармонує з м’ясними та рибними стравами, різними гарнірами.

САЛАТ «ОСІНЬ»

Рецепт чудесного салату з маринованими опеньками, курячим м’ясом, сиром і маринованими огірочками. Виходить дуже смачно і ситно.

Інгредієнти:

  • філе куряче, 250 г;
  • опеньки мариновані, 200 г;
  • яйця, 5 шт;
  • кукурудза консервована, 250 г;
  • огірки мариновані, 250 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • майонез, 100 г;
  • паприка, половина ч.л;
  • сіль перець.

Процес приготування

  1. М’ясо промиваємо і просушуємо паперовими рушниками. Солимо, перчимо і змащуємо спеціями на свій смак. Маринуємо близько 1 години, хоча можна і довше.
  2. Відварюємо яйця, охолоджуємо і ріжемо кубиком.
  3. Сир також ріжемо кубиком.
  4. Цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла. Смажимо 3 – 4 хвилини і додаємо опеньки, перемішуємо і обсмажуємо ще 10 хвилин. Охолоджуємо.
  5. М’ясо обсмажуємо до готовності, викладаємо на паперові рушники, охолоджуємо і ріжемо дрібними шматочками.
  6. Огірки ріжемо шматочками.
  7. Змішуємо всі продукти в салатник, заправляємо майонезом, перемішуємо і коштуємо – якщо необхідно, додаємо сіль і перець.
  8. Салат трохи охолодити в холодильнику і подавати до столу.

САЛАТ «СВЯТКОВИЙ»

Салатик з курячого м’яса, червоної цибулі, сиру, кураги і ароматної заправки. Формувати салат будемо шарами в кільці.

Інгредієнти:

  • курячі стегенця 2 шт;
  • сир  200 г;
  • цибуля червона  2 – 3 шт;
  • курага  5 шт;
  • розмарин  2 гілочки;
  • часник  2 зубчики;
  • гірчиця 2 ч.л;
  • яйця  4 шт;
  • оцет 9%  100 мл;
  • вода 100 мл;
  • майонез

Процес приготування

  1. М’ясо ріжемо невеликими шматочками і обсмажуємо на розігрітій олії, солимо і перчимо до смаку. Додаємо розмарин та пропущений через прес часник.
  2. Порада: розмарин ви можете засушити гілочками і використовувати для м’яса і риби. Розмарин віддає свій аромат і страва буде просто дивовижною.
  3. Курагу або чорнослив за смаком ріжемо дрібно і додаємо в м’ясо, перемішуємо.
  4. Додаємо гірчицю зернами – французьку або діжонську. Смажимо  і охолоджуємо.
  5. Змішуємо воду і оцет в рівних кількостях, додаємо трохи цукру.
  6. Цибулю  ріжемо кубиком, мнемо руками і кладемо  в маринад – воду з оцтом і цукром. Чим довше маринується, тим смачніше буде.

Формуємо салат в кільці, поставивши його на блюдо.

  1. Робимо сіточку майонезу і викладаємо шар цибулі.
  2. Другий шар – м’ясо та сіточка майонезу.
  3. Третій шар – тертий сир на крупній тертці і сіточка майонезу.
  4. Четвертий шар – тертий білок на крупній тертці, присолюємо, сіточка майонезу.
  5. П’ятий шар – жовток тремо на дрібній тертці.
  6. Ми залишаємо настоюватися на столі на кілька годин.

САЛАТ «БРЕМЕН»

Ця страва виходить дуже ситною і смачною. Смажене м’ясо відмінно поєднується з болгарським перцем і солоними огірками.

Такий салат не соромно подати на святковий стіл, рекомендуємо спробувати.

продукти:

  • 150 гр. свинини
  • 150 гр. яловичини
  • 2 солоні огірки
  • 1 салатна цибулина
  • 1 яблуко
  • 1 болгарський перець
  • 100 гр. майонезу
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • сіль і перець за смаком
  • олія  для смаження
  • зелень для прикраси

Як приготувати салат:

  1. М’ясо промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками.
  2. На розігріту сковорідку вливаємо олію і викладаємо шматочки м’яса.
  3. М’ясо обсмажуємо близько 10-15 хвилин, приправляємо сіллю і перцем.
  4. Далі, нарізаємо огірки тонкими скибочками і перекладаємо в чашу.
  5. Потім, цибулину нарізаємо  кільцями і викладаємо поверх огірків.
  6. Перець потрібно промити, очистити від насіння і нарізати соломкою.
  7. Яблука очищаємо від шкірки і виймаємо насіннєві гнізда.
  8. Нарізаємо часточками і викладаємо поверх перцю.
  9. Яблука збризніть лимонним соком.
  10. М’ясо зняли зі сковороди і дали йому охолонути на паперових рушниках, тепер викладаємо до решти інгредієнтів.
  11. Потім, вливаємо 100 грам майонезу і ретельно перемішуємо.
  12. Салат переносимо на блюдо сервіровки і прикрашаємо зеленню, можна подавати!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: