Салати на святковий стіл – 4 цікавих рецепта
Салат так називається тому, що складається він з яскравих і соковитих кольорів – шари нагадують кольори спідниці у циганки. Краса салату і його оригінальний смак, роблять його дуже цікавим і святковим. Готується він із звичайного набору продуктів.
САЛАТ «ЦИГАНКА»
Інгредієнти:
- картопля відварна, 2 шт;
- зелена цибуля, дуже хороший пучок;
- яйця варені, 3 шт;
- морква відварена, 2 шт;
- огірки солоні, 200 г;
- сайра консервована, банка;
- майонез, сіль і перець.
Процес приготування
- Овочі та яйця відварюємо, охолоджуємо і чистимо. Все тремо на крупній тертці.
- Салатик будемо формувати шарами і кожен шар покривати сіточкою з майонезу. Для зручності беріть кільце, яке варто поставити на блюдо.
- Перший шар – картопляний.
- Другий шар – подрібнена виделкою сайра з банки.
- Третій шар – дрібно нарізана зелена цибуля.
- Четвертий шар – терті на середній тертці яйця.
- П’ятий шар – терта морква.
- Шостий шар – терті або дрібно різані солоні огірки.
- Накриваємо кільце з салатом плівкою і відправляємо його в холодильник на 1 годину.
- Знімаємо кільце і прикрашаємо гілочками зелені.
Такий соковитий салатик відмінно гармонує з м’ясними та рибними стравами, різними гарнірами.
САЛАТ «ОСІНЬ»
Рецепт чудесного салату з маринованими опеньками, курячим м’ясом, сиром і маринованими огірочками. Виходить дуже смачно і ситно.
Інгредієнти:
- філе куряче, 250 г;
- опеньки мариновані, 200 г;
- яйця, 5 шт;
- кукурудза консервована, 250 г;
- огірки мариновані, 250 г;
- цибуля, 1 шт;
- майонез, 100 г;
- паприка, половина ч.л;
- сіль перець.
Процес приготування
- М’ясо промиваємо і просушуємо паперовими рушниками. Солимо, перчимо і змащуємо спеціями на свій смак. Маринуємо близько 1 години, хоча можна і довше.
- Відварюємо яйця, охолоджуємо і ріжемо кубиком.
- Сир також ріжемо кубиком.
- Цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла. Смажимо 3 – 4 хвилини і додаємо опеньки, перемішуємо і обсмажуємо ще 10 хвилин. Охолоджуємо.
- М’ясо обсмажуємо до готовності, викладаємо на паперові рушники, охолоджуємо і ріжемо дрібними шматочками.
- Огірки ріжемо шматочками.
- Змішуємо всі продукти в салатник, заправляємо майонезом, перемішуємо і коштуємо – якщо необхідно, додаємо сіль і перець.
- Салат трохи охолодити в холодильнику і подавати до столу.
САЛАТ «СВЯТКОВИЙ»
Салатик з курячого м’яса, червоної цибулі, сиру, кураги і ароматної заправки. Формувати салат будемо шарами в кільці.
Інгредієнти:
- курячі стегенця 2 шт;
- сир 200 г;
- цибуля червона 2 – 3 шт;
- курага 5 шт;
- розмарин 2 гілочки;
- часник 2 зубчики;
- гірчиця 2 ч.л;
- яйця 4 шт;
- оцет 9% 100 мл;
- вода 100 мл;
- майонез
Процес приготування
- М’ясо ріжемо невеликими шматочками і обсмажуємо на розігрітій олії, солимо і перчимо до смаку. Додаємо розмарин та пропущений через прес часник.
- Порада: розмарин ви можете засушити гілочками і використовувати для м’яса і риби. Розмарин віддає свій аромат і страва буде просто дивовижною.
- Курагу або чорнослив за смаком ріжемо дрібно і додаємо в м’ясо, перемішуємо.
- Додаємо гірчицю зернами – французьку або діжонську. Смажимо і охолоджуємо.
- Змішуємо воду і оцет в рівних кількостях, додаємо трохи цукру.
- Цибулю ріжемо кубиком, мнемо руками і кладемо в маринад – воду з оцтом і цукром. Чим довше маринується, тим смачніше буде.
Формуємо салат в кільці, поставивши його на блюдо.
- Робимо сіточку майонезу і викладаємо шар цибулі.
- Другий шар – м’ясо та сіточка майонезу.
- Третій шар – тертий сир на крупній тертці і сіточка майонезу.
- Четвертий шар – тертий білок на крупній тертці, присолюємо, сіточка майонезу.
- П’ятий шар – жовток тремо на дрібній тертці.
- Ми залишаємо настоюватися на столі на кілька годин.
САЛАТ «БРЕМЕН»
Ця страва виходить дуже ситною і смачною. Смажене м’ясо відмінно поєднується з болгарським перцем і солоними огірками.
Такий салат не соромно подати на святковий стіл, рекомендуємо спробувати.
продукти:
- 150 гр. свинини
- 150 гр. яловичини
- 2 солоні огірки
- 1 салатна цибулина
- 1 яблуко
- 1 болгарський перець
- 100 гр. майонезу
- 1 ст. ложка лимонного соку
- сіль і перець за смаком
- олія для смаження
- зелень для прикраси
Як приготувати салат:
- М’ясо промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками.
- На розігріту сковорідку вливаємо олію і викладаємо шматочки м’яса.
- М’ясо обсмажуємо близько 10-15 хвилин, приправляємо сіллю і перцем.
- Далі, нарізаємо огірки тонкими скибочками і перекладаємо в чашу.
- Потім, цибулину нарізаємо кільцями і викладаємо поверх огірків.
- Перець потрібно промити, очистити від насіння і нарізати соломкою.
- Яблука очищаємо від шкірки і виймаємо насіннєві гнізда.
- Нарізаємо часточками і викладаємо поверх перцю.
- Яблука збризніть лимонним соком.
- М’ясо зняли зі сковороди і дали йому охолонути на паперових рушниках, тепер викладаємо до решти інгредієнтів.
- Потім, вливаємо 100 грам майонезу і ретельно перемішуємо.
- Салат переносимо на блюдо сервіровки і прикрашаємо зеленню, можна подавати!
Смачного!