4 рецепти смачного сирного печива
1. Ніжне і просте в приготуванні печиво « Трояндочка» з сирного тіста
Дуже смачна домашня випічка, яка до того ж не вимагає багатьох зусиль!
Складники:
- сир – 250 г
- маргарин – 100 г
- борошно – 400 г
- яєчний жовток – 2 шт.
- цукор – 120 г
- ванілін – 1 г
- сода – 1/4 ч.л.
- сіль – 1 щіпка
Приготування:
- Змішати сир з маргарином, цукром, ваніліном, сіллю і яєчними жовтками.
- Розминаємо гарненько виделкою до однорідності.
- Додаємо поступово просіяне з содою борошно і замішуємо м’яке тісто.
- Муки може знадобитися більше в залежності від вологості сиру і розміру жовтків.
- Розкачуємо тісто завтовшки 2-3 мм і вирізаємо чарочкою кружечки.
- Складаємо внахлест 3 або 4 кружечка і акуратно скручуємо в тугий рулетик.
- Розрізаємо рулетик ножем посередині на дві частини.
- Робимо дві трояндочки і викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
- Випікаємо при 180 градусів протягом 20 хвилин до апетитного рум’яного кольору, намагаючись не пересушити!
- Посипаємо теплі трояндочки цукровою пудрою.
Смачного!
2. Швидке печиво «Хвилинка»
Є випічка вихідного дня, на яку доведеться витратити багато часу і сил.
А мені більше до душі легкі рецепти: коли все робиться просто, швидко – і з доступних продуктів.
Хвилинне печиво «Хвилинка » – якраз з їх числа.
На те, щоб замісити тісто, ви витратите хвилин 5 – не більше: потім тільки залишиться почекати (25 хвилин), поки розпочату вами роботу завершить духовка.
Результат – карколомний: печиво виходить ніжним, повітряним і м’яким.
Яблучний аромат, який стоїть в будинку, відразу нагадує про теплі літні дні.
Сирна випічка, як відомо, не тільки дуже смачна, а й корисна: її люблять навіть ті, хто не їсть сир.
Складники:
- 220 грам сиру,
- 250 грам пшеничного борошна;
- 2 чайних ложки розпушувача;
- дрібка солі;
- 100 грам цукрового піску (+ 2 столових ложки для посипання);
- один пакетик ванільного цукру;
- 100 мілілітрів рослинного масла;
- 2-3 яблука;
- одна столова ложка меленої кориці.
Приготування:
- У глибокий посуд просіваємо пшеничне борошно, додаємо в неї розпушувач і сіль, перемішуємо.
- В іншу миску викладаємо сир, з’єднуємо його з цукровим піском, ванільним цукром і рослинним маслом. Перебиваємо все блендером до однорідності.
- Сирну масу з’єднуємо з сухими інгредієнтами, замішуємо тісто.
- Яблука очищаємо від насіння (шкірку я залишаю), нарізаємо маленькими кубиками, скроплюємо лимонним соком і відправляємо в тісто. Вмішуємо їх так, щоб розподілилися рівномірно.
- Отримане тісто ділимо на частини (у мене їх 17), скачуємо в кульки.
- У тарілці змішуємо цукровий пісок (дві столові ложки) і корицю. Обвалюють у цій суміші кожну заготовку.
- Перекладаємо печиво на деко, застелене пергаментним папером (можна його просто змастити спеціальною антипригарною емульсією).
- Відправляємо деко в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25-30 хвилин.
- Хвилинне печиво «Хвилинка» виходить красивим, ароматним і дуже смачним.
- По всьому будинку стоять такі запахи яблук і літа, що слинка тече.
Смачного!
3. Печиво з сиру. Швидке і шарувате!
Смачне, шарувате, просто незвичайне домашнє печиво нікого не залишить байдужим.
Швидко готується і без проблем.
Складники:
- Сир – 200 гр.
- Вершкове масло – 100 гр.
- Цукор – 2 ст. ложки
- Борошно – 150-200 гр.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Розпушувач – 1 ч. ложка (5гр)
- Ванілін – за смаком
Приготування:
- У миску кладемо 200 гр сиру, якщо сир крупинками тоді його потрібно подрібнити виделкою або блендером.
- Додаємо 100 г вершкового масло кімнатної температури, додаємо 2 ст.л. цукру, трохи ваніліну, додаємо 1 ч.л. розпушувача, трохи солі, перемішуємо.
- Додаємо просіяне борошно. Прибираємо тісто в холодильник на 30-40 хвилин, дістаємо і ділимо на 3 частини.
- Розкачуємо з кожної частини прямокутник.
- Кладемо один пласт, посипаємо цукром за смаком, приблизно 1ч.л., кладемо другий прямокутник, посипаємо цукром, кладемо третій прямокутник. Трохи придавлюємо шари качалкою. Посипаємо верх цукром і розрізаємо на прямокутники.
- Укладаємо на деко, застелене папером для випічки. Випікаємо при 210 градусах 10-15 хвилин.
4. Сирне печиво з яблуками: низькокалорійна смакота, без шкоди для фігури
Зовсім нескладно приготувати і дуже смачно!
Цей рецепт не тільки смачний, але і корисний! Сирні хусточки з яблуками.
Печиво без яєць і масла – якраз підійде тим, хто хоче солодке, але стежить за фігурою!
Складники:
- 250 г сиру
- 100 г кефіру або натурального йогурту
- 250 г борошна
- 1-2 яблука
- 10 ч. л. цукру
- 0,5 г солі
- кориця
- цукрова пудра