4 рецепти смачного сирного печива

1. Ніжне і просте в приготуванні печиво « Трояндочка» з сирного тіста

Дуже смачна домашня випічка, яка до того ж не вимагає багатьох зусиль!

Складники:

  • сир – 250 г
  • маргарин – 100 г
  • борошно – 400 г
  • яєчний жовток – 2 шт.
  • цукор – 120 г
  • ванілін – 1 г
  • сода – 1/4 ч.л.
  • сіль – 1 щіпка

Приготування:

  1. Змішати сир з маргарином, цукром, ваніліном, сіллю і яєчними жовтками.
  2. Розминаємо гарненько виделкою до однорідності.
  3. Додаємо поступово просіяне з содою борошно і замішуємо м’яке тісто.
  4. Муки може знадобитися більше в залежності від вологості сиру і розміру жовтків.
  5. Розкачуємо тісто завтовшки 2-3 мм і вирізаємо чарочкою кружечки.
  6. Складаємо внахлест 3 або 4 кружечка і акуратно скручуємо в тугий рулетик.
  7. Розрізаємо рулетик ножем посередині на дві частини.
  8. Робимо дві трояндочки і викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
  9. Випікаємо при 180 градусів протягом 20 хвилин до апетитного рум’яного кольору, намагаючись не пересушити!
  10. Посипаємо теплі трояндочки цукровою пудрою.

Смачного!

2. Швидке печиво «Хвилинка»

Є випічка вихідного дня, на яку доведеться витратити багато часу і сил.

А мені більше до душі легкі рецепти: коли все робиться просто, швидко – і з доступних продуктів.

Хвилинне печиво «Хвилинка » – якраз з їх числа.

На те, щоб замісити тісто, ви витратите хвилин 5 – не більше: потім тільки залишиться почекати (25 хвилин), поки розпочату вами роботу завершить духовка.

Результат – карколомний: печиво виходить ніжним, повітряним і м’яким.

Яблучний аромат, який стоїть в будинку, відразу нагадує про теплі літні дні.

Сирна випічка, як відомо, не тільки дуже смачна, а й корисна: її люблять навіть ті, хто не їсть сир.

Складники:

  • 220 грам сиру,
  • 250 грам пшеничного борошна;
  • 2 чайних ложки розпушувача;
  • дрібка солі;
  • 100 грам цукрового піску (+ 2 столових ложки для посипання);
  • один пакетик ванільного цукру;
  • 100 мілілітрів рослинного масла;
  • 2-3 яблука;
  • одна столова ложка меленої кориці.

Приготування:

  1. У глибокий посуд просіваємо пшеничне борошно, додаємо в неї розпушувач і сіль, перемішуємо.
  2. В іншу миску викладаємо сир, з’єднуємо його з цукровим піском, ванільним цукром і рослинним маслом. Перебиваємо все блендером до однорідності.
  3. Сирну масу з’єднуємо з сухими інгредієнтами, замішуємо тісто.
  4. Яблука очищаємо від насіння (шкірку я залишаю), нарізаємо маленькими кубиками, скроплюємо лимонним соком і відправляємо в тісто. Вмішуємо їх так, щоб розподілилися рівномірно.
  5. Отримане тісто ділимо на частини (у мене їх 17), скачуємо в кульки.
  6. У тарілці змішуємо цукровий пісок (дві столові ложки) і корицю. Обвалюють у цій суміші кожну заготовку.
  7. Перекладаємо печиво на деко, застелене пергаментним папером (можна його просто змастити спеціальною  антипригарною емульсією).
  8. Відправляємо деко в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25-30 хвилин.
  9. Хвилинне печиво «Хвилинка» виходить красивим, ароматним і дуже смачним.
  10. По всьому будинку стоять такі запахи яблук і літа, що слинка тече.

Смачного!

3. Печиво з сиру. Швидке і шарувате!

Смачне, шарувате, просто незвичайне домашнє печиво нікого не залишить байдужим.

Швидко готується і без проблем.

Складники:

  • Сир – 200 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Борошно – 150-200 гр.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Розпушувач – 1 ч. ложка (5гр)
  • Ванілін – за смаком

Приготування:

  1. У миску кладемо 200 гр сиру, якщо сир крупинками тоді його потрібно подрібнити виделкою  або блендером.
  2. Додаємо 100 г вершкового масло кімнатної температури, додаємо 2 ст.л. цукру, трохи ваніліну, додаємо 1 ч.л. розпушувача, трохи солі, перемішуємо.
  3. Додаємо просіяне борошно. Прибираємо тісто в холодильник на 30-40 хвилин, дістаємо і ділимо на 3 частини.
  4. Розкачуємо з кожної частини прямокутник.
  5. Кладемо один пласт, посипаємо цукром за смаком, приблизно 1ч.л., кладемо другий прямокутник, посипаємо цукром, кладемо третій прямокутник. Трохи придавлюємо шари качалкою. Посипаємо верх цукром і розрізаємо на прямокутники.
  6. Укладаємо на деко, застелене папером для випічки. Випікаємо при 210 градусах 10-15 хвилин.

4. Сирне печиво з яблуками: низькокалорійна смакота, без шкоди для фігури

Зовсім нескладно приготувати і дуже смачно!

Цей рецепт не тільки смачний, але і корисний! Сирні хусточки з яблуками.

Печиво без яєць і масла – якраз підійде тим, хто хоче солодке, але стежить за фігурою!

Складники:

  • 250 г сиру
  • 100 г кефіру або натурального йогурту
  • 250 г борошна
  • 1-2 яблука
  • 10 ч. л. цукру
  • 0,5 г солі
  • кориця
  • цукрова пудра

Докладний процес приготування дивіться у відео нижче:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: