Торт «Вишневий поцілунок»

Ніжний і соковитий, шоколадний, з вишнями , а також легкою ноткою амаретто … хочеться, щоб цей поцілунок був вічним … Рецепт зі старих журнальних вирізок. Думала, з ним доведеться повозитися, виявилося, що приготувати торт дуже легко і просто.

Інгредієнти:

корж:

  • яйце – 2 шт .;
  • борошно – 1,5 скл .;
  • цукор – 0,5 скл .;
  • молоко згущене – 0,5 бан;
  • сметана – 200 гр;
  • сода (погасити) – 1 ч. ложка;
  • какао-порошок – 2 столові ложки;

крем:

  • яйце – 1 шт .;
  • борошно-1 ст.ложка з гіркою;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • молоко згущене – 0,5 бан .;
  • молоко – 1 скл .;
  • масло вершкове – 200 гр.

Для прикраси і просочення:

  • вишня (заморожена) – 300 гр
  • лікер (амаретто, можна коньяк) – 3 ст. ложки
  • глазур

Як приготувати торт:

Для тіста змішуємо в комбайні (або міксером) яйця, цукор, какао-порошок і чайну ложку соди (погашеної оцтом або соком лимона).

Додаємо борошно, сметану і половину банки згущеного молока. тісто буде рідкувате

Виливаємо тісто в деко, вистелене папером для випічки (враховуємо, що тісто підніметься на висоту 2-3 см). Печемо при 180 град. близько 20 хвилин (перевірити шпажкою).

Крем:

  1. Для крему як слід змішуємо яйце, столову ложку з верхом борошна, цукор і склянку молока. Ставимо на вогонь, постійно помішуючи, доводимо до кипіння, на повільному вогні варимо до загустіння
  2. Охолоджуємо.
  3. Вершкове масло збиваємо міксером на повільній швидкості.
  4. Додаємо остиглий крем, кожен раз збиваємо до однорідності. Потім вливаємо залишилася згущене молоко (половину банки), збиваємо повільно, а потім ще дві-три хвилини на максимальній швидкості, щоб вийшов легкий, повітряний крем.

Збираємо торт:

  1. Вишню розморозимо, що стекла сік змішуємо з амаретто (або коньяком, або чим-небудь іншим – за смаком) і будемо використовувати для просочення коржів.
  2. Розрізати корж на 3 частини, одну порізати квадратиками.
  3. Кладемо на тарілку корж, просочуємо сумішшю соку і амаретто , далі – крем і вишня.
  4. Наступний корж, полити кремом, викласти вишню, потім шматочки нарізаного коржа, знову крем і вишня. Полити торт глазур’ю)

Глазур

  • 6 ст. ложок цукру;
  • 2 ст. ложки какао;
  • 3 ст. ложки гарячого (!) молока;
  • 50 гр. масла.

Щоб вийшла гарна глазур, треба обов’язково дотримуватися пропорції. Все це змішуємо і ставимо на плиту весь час помішуючи. Доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Головне щоб розтанув цукор. Знімаємо з плити, чекаємо хвилину-дві і готово.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: