Сирно – яблучний пиріг з цукатами

Дуже смачний і красивий! Аромат пирога на всю вулицю!!

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр
  • Яйця курячі – 3 шт
  • Цукор – 200 гр
  • Борошно вищого сорту – 230 гр
  • Масло вершкове – 150 гр
  • Розпушувач – 2 ч.ложки
  • Цукати – 100 гр
  • Яблука великі – 3 шт
  • Масло рослинне (змастити форму) – 1 ст.ложка
  • Цукрова пудра – 1 ст.ложка

Приготування:

  1. У міксері збиваємо яйця, додаємо сир і розм’якшене вершкове масло.І знову все перемішуємо до отримання однорідної маси без грудочок.
  2. Просіваємо борошно і до нього додаємо розпушувач. Змішуємо з отриманої раніше сирною масою і замішуємо тісто. Тісто виходить досить тугим – це нормально. сирно - яблучний пиріг
  3. Миємо і очищаємо від шкірки яблука і нарізаємо їх шматочками .Серцевину з кісточками вирізаємо.
  4. Форму для запікання розмірами приблизно 22 – 24 см. Змащуємо рослинним маслом і викладаємо на неї тісто розподіляючи його по всій поверхні форми. На тісто викладаємо цукати а потім яблука опуклою стороною в верх, досить щільно одне  до одного. сирно - яблучний пиріг
  5.  Далі ставимо  наш пиріг в духовку попередньо прогріту до 180 градусів на 50 хвилин. Після випікання пиріг залишаємо в закритій духовці ще хвилин на 10. сирно - яблучний пиріг

Готовий пиріг обсипаємо пудрою і подаємо до столу . Пиріг виходить ніжним і соковитим.

Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: