Цікава підбірка салатів на святковий стіл
1. Салат «Смакота»
Інгредієнти:
- Скумбрія х / к – 300 гр
- Картопля (середній) – 3 шт
- Морква (середня) – 2 шт
- Яйця курячі – 3 шт
- Зелений горошок – 2/3 банки
- майонез
Приготування:
Скумбрію розібрати на філе, очистити від кісток, зняти шкірку, нарізати дрібними кубиками. Картоплю, моркву, яйця відварити, очистити.
У салатницю викласти шарами: скумбрія (майонез) – картоплю на дрібній тертці (майонез) – моркву на дрібній тертці (майонез) – яйця на дрібній тертці (майонез) – зелений горошок. Салат поставити в холодильник на 2-3 години для просочення.
Смачного!
2. Салат «Простенький»
Соковито, ситно, смачно!
Інгредієнти:
- 4 відварних буряки
- 4 варені яйця
- 4 маринованих огірка
- 200 гр сиру
- маленька баночка горошку
- 3 зубчики часнику
- майонез
- сіль
Приготування:
- Буряк натираємо на тертці, додаємо до нього 2 зубчики часнику ( через прес), додаємо майонез і солимо.
- Натираємо сир, видавлюємо зубчик часнику і додаємо трохи майонезу.
- Яйця натираємо і додаємо трохи майонезу + трохи солі.
- Огірочки теж тремо на тертці, віджимаємо.
- Збираємо салат: спочатку горошок, потім буряк, яйця, огірки, сир.
3. Салат «Гніздо»
Інгредієнти:
- перепелині яйця – 10 шт
- листя салату – 50 гр
- червона цибуля – 2 шт
- горбуша – 1 банка
- сир твердий – 50 гр
- огірки – 1 шт
- майонез – 50 гр
- лимон – 1 шт
- сіль – 1 ч. ложка
- цукор – 2 ч. ложки
- зелень кінзи
Приготування:
- Видавити з лимона сік, додати кип’яченої води, щоб вийшло 200 мл. і покласти сіль з цукром. Червону цибулю нарізати тонкими півкільцями, обдати її окропом, щоб пішла гіркота, і покласти в приготований маринад. Додати дрібно порізану кінзу і маринувати пів години.
- Перепелині яйця зварити круто, остудити і почистити.
- Горбушу подрібнити на шматочки.
- Листя салату добре промити і просушити.
- Сир натерти на тертці, огірки порізати соломкою.
- Взяти тарілку, викласти на неї листя салату, в середину покласти горбушу, а навколо неї викласти добре віджату цибулю, імітуючи гніздо.
- В середину на горбушу сіточкою нанести шар майонезу, а на нього тертий сир.
- Зверху сиру покласти огірки і знову сіточку з майонезу.
- Потім покласти листя кінзи, придавити серединку гнізда і в центр викласти перепелині яйця.
Смачного!
4. Салат з маринованими опеньками
Інгредієнти:
- мариновані опеньки 450 гр.
- картопля 2 шт.
- морква 2 шт.
- шинка 300 гр.
- яйця 3 шт.
- огірки мариновані
- майонез
Приготування:
Яйця, картоплю і моркву зварити, остудити, почистити і натерти на крупній тертці.
Шинку нарізати тонкою соломкою. Огірки дрібно нарізати .Салатик викладаємо шарами в високу миску.На дно миски викласти опеньки, потім картоплю і змастити майонезом. Потім шар шинки і змастити майонезом .Шар моркви посолити .Потім шар яєць і змастити майонезом. Останній шар – огірки, трохи майонезу. Накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на годину . Потім перевернути миску з салатом на плоску тарілку.
Наш красивий салат готовий.
Смачного!
5. Салат «Святковий»
Інгредієнти:
- Картопля – 4 шт
- Морква – 2 шт
- Свіжа капуста – 250 гр
- Яйця курячі – 5 шт
- 1 стакан волоських горіхів
- Майонез – 300 гр
Приготування:
- Картоплю і яйця відварити і почистити.
- Картоплю нарізати кубиками. У яєць варені жовтки відокремити від білків.
- І жовтки, і білки дрібно порубати (зручно просто розім’яти виделкою).
- Капусту тонко нашаткувати, посолити, перемішати.
- Горіхи обсмажити, постійно перемішуючи, на сухій сковороді до світло-золотистого кольору. Остудити і дрібно порубати.
- Сиру моркву натерти на крупній тертці.
Тепер починаємо збирати наш салат. На тарілку шарами викладаємо складові:
- Картопля. Злегка підсолюємо і змащуємо майонезом.
- Морква. Знову підсолюємо і змащуємо майонезом.
- Жовток і майонез.
- Капуста, віджимаємо від соку. Майонез.
- Білки. Майонезом не змащувати.
- Горіхи.
Для більш яскравого смаку в майонез можна додати трохи товченого часнику. Краще дати салату пару годин перед тим , як подавати на стіл , постояти, просочитися, охолодитися .
Різати і подавати, як торт.
Смачного!
6. Святковий салат з ківі
Інгредієнти:
- Куряча грудинка – 500 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Ківі – 3 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Корейська морква -200-300 гр.
- Часник – 1-2 зубчики.
- Майонез – 350 гр.
Приготування:
- Відварити курячу грудку і нарізати кубиками.
- Яйця відварити і натерти на крупній тертці.
- Часник натерти на дрібній тертці і змішати з майонезом.
- Ківі очистити від шкірки, нарізати півкільцями.
- Яблуко очистити від шкірки, натерти на крупній тертці, побризкати лимонним соком.
- Салат викладати шарами, кожен змащувати майонезом: куряча грудинка, часник з майонезом, ківі, яйця (половину), морква (половину), терте яблуко, яйця, що залишилися.
- Прикрасити салат ківі і корейською морквою.
Смачного!
7. Салат «Стара гавань»
Дивовижний смак цього салату ваші близькі оцінять по достоїнству, а гості будуть просити рецепт!
Інгредієнти:
- Печінка тріски 250 гр
- Картопля відварена (в підсоленій воді) 2 шт
- Морква відварена 1 шт
- Цибуля 1 шт
- Плавлений сир 160 гр
- Яйця відварені 3 шт
- Яблуко кисле 1 шт
- Майонез
- Волоські горіхи 30 гр
- Сіль, перець за смаком
- Кріп 30 гр
маринад:
- Оцет 9% 30 мл
- Вода 150 мл
- Цукор 1 чайна ложка
- Сіль 0,5 чайної ложки
Приготування:
- Готуємо продукти для приготування салату
- Для початку потрібно замаринувати одну цибулину. Для цього нарізаємо цибулю тоненькими півкільцями і викладаємо в окремий посуд.
- Приготуємо маринад: У воду (150 мл) додаємо 30 мл оцту 9%. Туди ж відправляємо одну чайну ложку цукру і 1/2 ч.л. солі. Все перемішуємо і цим розчином заливаємо цибулю. Цибулю залишаємо в маринаді хвилин 15.
- На гарячій сковороді злегка обсмажуємо волоські горіхи. Підсушені горіхи ріжемо на шматочки (НЕ дрібніше!).
- Тепер наріжемо печінку тріски. Ріжемо кубиками, залишаючи трохи масла з тріски, салат буде соковитішим і ніжнішим. І ми використовуємо менше майонезу.
- Далі шарами починаємо збирати салат: Нижнім шаром викладаємо картоплю. Злегка подсолюємо . Поверх картоплі робимо щільну сіточку з майонезу. Краї салату майонезом не зачіпаємо (вони повинні бути пухнастими).
- Слідом йде шар маринованої цибулі.
- Поверх цибулі кладемо печінку тріски.
- Потім йде шар плавленого сиру (сир натерти на крупній тертці). Зверху сіточка з майонезу.
- Наступним шаром йдуть варені яйця, протерті через тертку. І знову сіточка з майонезу.
- Тепер по краю салату, зверху, робимо кант з вареної моркви.
- В серединку натираємо кисле зелене яблучко (половинку). Верхній шар прикрашаємо кропом і шматочками смажених волоських горіхів.
- Салат готовий. Його не потрібно довго настоювати , досить півгодини і можна подавати на стіл.