Нереально смачне мокре печиво

Це печиво перевершило покупні десерти: воно м’яке, вологе, з насиченим шоколадним смаком – просто неможливо встояти! Доповнене ганашем зверху, це печиво дуже схоже на порційні тістечка, при цьому готується воно дуже і дуже просто. Весь секрет – в солодкому просоченні!

Інгредієнти

Для тіста (на 36 шт):

  • 100 гр вершкового масла кімнатної температури;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 100 гр цукру;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. ложки какао;
  • 1 пакет ванільного цукру (10 гр);
  • 1 пакет розпушувача (10 гр);
  • 400 гр борошна;
  • дрібка солі.

Просочення:

  • 200 мл води;
  • 200 гр цукру.

Ганаш:

  • 50 гр гіркого або молочного шоколаду;
  • 20 гр вершкового масла.

Як приготувати печиво:

  1.  Розм’якшене вершкове масло змішуємо виделкою з рослинним. Додаємо яйце, цукор, ванільний цукор і щіпку солі, все добре розмішуємо.
  2.  Поступово просіюємо борошно з розпушувачем і какао.
  3.  Спочатку виделкою, а потім руками замішуємо щільне маслянисте тісто.
  4.  Відщипуємо від тіста невеликі шматочки, формуємо кульки і відправляємо випікатися в духовку, нагріту до 170-180 градусів, на 20-25 хвилин.
  5. Тим часом приготуємо дуже просте просочення для печива. У воду всипаємо цукор, розмішуємо, ставимо на вогонь. Після закипання і розчинення цукру варимо ще 2 хвилини, вимикаємо. Даємо сиропу і готовому печиву охолонути.
  6. Просочуємо десерт: занурюємо кожне печиво в сироп на 5 секунд (якщо хочете, щоб воно було більш сухим) або 10 секунд (печиво вийде більш вологим і м’яким, як тістечко).
  7. Нарешті, зробимо ганаш для печива: розтопити шоколад і вершкове масло в мікрохвильовці або на водяній бані, все змішаємо до однорідності.
  8. Покриваємо просочене сиропом печиво.

Мокре печиво виходить дуже ніжним, вологим, апетитним і насичено-шоколадним.

Смачного!

Детальніше про те, як приготувати печиво, дивіться у відео нижче:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: