Салат з шинкою і свіжим огірком, покроковий рецепт

Готуємо смачний салат з мінімальною кількістю продуктів. Всі компоненти нарізаються соломкою приблизно однакового розміру, змішуються між собою і заправляються майонезом. Для пікантності в смаку в салат додається невелика порція часнику. Салат виходить дуже ніжним і соковитим, має свіжий аромат завдяки огіркам. Таку страву можна готувати кожен день для обідньої трапези, також салат відмінно підійде для святкового столу. Готується він дуже швидко і просто, має відмінний збалансований смак.

Інгредієнти:

  • Шинка – 250 г
  • Яйце куряче – 2-3 шт
  • Твердий сир – 150 г
  • Огірок – 2 шт
  • Майонез – 2-3 ст.л
  • Часник – 1 зубчик
  • Кріп – 10 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

  1. Підготуйте всі необхідні продукти для приготування салату.
  2. Яйця зваріть круто, охолодіть у воді, почистіть. Білок разом з жовтком наріжте смужками середнього розміру, покладіть в глибоку ємність. Також яйця можна натерти на крупній  терці.
  3. Свіжі огірки промийте, наріжте поздовжніми довгими слайсами, після тонкою соломкою, додайте до нашаткованих  яєць. Якщо огірки мають дуже щільну шкірку, то її краще зчистити, щоб вони були ніжніші.
  4. Шинку або буженину наріжте тонкими смужками.
  5. Сир твердих сортів натріть на грубій терці.
  6. Кріп обполосніть, дрібно наріжте, киньте в салат. Додайте майонез і часник, заздалегідь подрібнений під пресом.
  7. Суміш приправте сіллю і меленим перцем, ретельно перемішайте, щоб майонез огорнув кожен нарізаний елемент.
  8. Салат готовий до подачі на стіл.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: