Як можна приготувати майонез вдома
Майонез – це основа безлічі прекрасних соусів, і якщо ви навчитеся його готувати і робити стабільну емульсію, то для вас відкриється новий світ. Варіювати смаки можна як вашій душі завгодно. Наприклад, додайте в майонез, який буде описаний нижче каперси і анчоуси і отримаєте класичний соус цезар. Коротше, давайте вже готувати.
Готуємо майонез
Пропорції:
- 2 сирих яєчних жовтки,
- 1/2 чайна ложка солі;
- ½ чайної ложки цукру;
- 1 столова ложка оцту 9%;
- ½ чайна ложка гірчиці;
- 250-280 мл соняшникової олії (можна міксувати з оливковою).
Приготування:
Беремо тільки жовтки ( але можна і з білками) додаємо в них гірчицю, сіль, цукор і гарненько перемішуємо.
Тепер беремо соняшникову олію і починаємо тонкою цівкою вливати в жовтки одночасно помішуючи їх віночком.
Можна взяти соняшникову і оливкову олію. Якщо оливкова олія екстра верджн, то раджу брати в співвідношенні 30/70 або 20/80, де менша частина оливкова олія. Бо майонез буде гірчити.
Я роблю вдома погружним блендером ( приблизно пару хвилин і все , майонез готовий) . Але якщо немає блендера , то можна віночком .
Під час приготування майонезу ви можете помітити, що він густішає.
Ну і продовжуємо в тому ж дусі. Мішаємо і одночасно вливаємо олію.
Тепер додайте оцет і знову перемішайте ( взбийте)
Можна збивати блендером/міксером / віночком – чим завгодно, головне не порушити стабільність емульсії.