Незвичайний торт «Мокрий Наполеон» зі смаком підталого пломбіру

Ніжний, що тане в роті, насичений кремом торт «Мокрий Наполеон», який ви неодмінно захочете повторити.

Інгредієнти:

На коржі:

  • Вершкове масло – 200 гр
  • Борошно – 3 склянки
  • Сіль – дрібка
  • Горілка – 70 мл
  • Вода крижана – 70 мл

На крем:

  • Молоко – 1 л
  • Жовтки – 3 шт
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Борошно – 3 ст. л
  • Пломбір – 300 гр
  • Ванільний цукор – дрібка
  • Вершкове масло – 50 гр

Приготування:

Крок №1. Робимо коржі

Вершкове масло нарізаємо кубиками, розтираємо його з борошном і сіллю – повинні отримати  розсипчасту крихту. Вливаємо в тісто горілку, воду, мішаємо до однорідного стану. Скачуємо тісто в кульку і розрізаємо його на вісім однакових частин, з яких скачуємо колобки. Прибираємо їх в морозильник.

Крок №2. Розкачуємо коржі

По черзі дістаємо колобки з морозилки і розкачуємо на круг. Кожне розкачане коло випікаємо в духовці при t 200 градусів С протягом 5 хвилин.

Крок №3. Готуємо крем

З’єднуємо яєчні жовтки з цукром, борошном, заливаємо молоком і перемішуємо до однорідності. На слабкому вогні підігріваємо, постійно помішуючи. НЕ доводимо до кипіння, знімаємо з плити. Трохи підтале морозиво і вершкове масло додаємо в крем, сюди ж висипаємо ванільний цукор і перемішуємо. Знову ставимо на повільний вогонь і гріємо пару хвилин.

Крок №4. Збираємо торт

На форму, діаметром більше, ніж наші коржі, застелену фольгою, викладаємо по черзі коржі і промазуємо їх всі теплим (можна навіть гарячим) кремом. Зверху останній корж промазуємо рештою кремом і прикрашаємо на свій смак: ягодами, горіхами або крихтою з обрізків коржів.

Незвичайний торт «Мокрий Наполеон» зі смаком підталого пломбіру

Крок №5. настоюємо торт

Даємо Наполеону просочитися і настоятися в холодильнику хоча б кілька годин, а краще залишити його на ніч. На ранок ви отримаєте ніжний торт зі смаком морозива!

Незвичайний торт «Мокрий Наполеон» зі смаком підталого пломбіру

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: