Салат Ніжність: рецепт приготування
від Denzhyttya
12 Січня, 2021
Готуємо салат Ніжність . Цей салат виходить дуже ніжним і м’яким, всі компоненти відмінно поєднуються між собою. Основний продукт – слабо солона сьомга, але також можна взяти іншу червону рибу – форель, лосось. Плавлені сирки при бажанні можна замінити твердим сиром, але саме завдяки м’яким сиркам салат виходить повітряним і ніжним, просто тане в роті.
Інгредієнти:
- Сьомга слабосолена – 200 г
- Яйце куряче – 3 шт
- Огірок – 2 шт
- Плавлений сирок – 3 шт
- Майонез – 150 г
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
Приготування:
- Підготуйте всі необхідні продукти для приготування салату. Плавлені сирки заздалегідь завантажте в морозильну камеру, щоб вони трохи підмерзли, достатньо 15 хвилин. Тверді сирки буде легше натерти, вони не будуть так сильно чіплятися до тертки.
- Підготуйте формувальне кільце діаметром 16-18 см, встановіть його на тарілку. Два плавлених сирка натріть на великій тертці, викладіть в кільце нижнім шаром, змастіть майонезом, розрівняйте ложкою. Один сирок залиште для верхнього шару.
- Один свіжий огірок наріжте тонкими смужками, викладіть на плавлений сирок, зверху зробіть сітку з майонезу, присипте меленим перцем і сіллю. Якщо огірки мають жорстку шкірку, то її краще зрізати. Дуже водянисті огірки після нарізки викладіть в сито, щоб стекла вся волога.
- Яйця зваріть круто, охолодіть і очистіть. Жовток і білок натріть на грубій терці, покладіть наступним шаром, змастіть майонезом.
- Другий огірок також наріжте тонкою соломкою, викладіть на яєчну стружку, зверху зробіть сітку з майонезу, присипте прянощами.
- Наступний шар сформуйте з одного подрібненого плавленого сирка, який відставляли.
- Сьомгу наріжте на невеликі шматочки, викладіть верхнім шаром. Салат поставте в холодильник на 15 хвилин для охолодження. Щоб верхній шар не обвітрився, салат краще прикрити харчовою плівкою.
- Перед подачею зробіть зверху тонку сітку з майонезу.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua