Салат із сьомгою і крабовими паличками: рецепт приготування

Пропонуємо рецепт смачного салату для святкового столу і не тільки. Головним інгредієнтом є слабосолона сьомга, саме вона задає основний смак салату. Рибу чудово доповнюють крабові палички, свіжий огірок і яйця. Також додається відварений рис, завдяки чому, салат можна подавати на стіл як повноцінну страву, без будь-яких гарнірів. Всі нарізані компоненти можна змішати і заправити майонезом, але для святкової подачі салат краще викласти шарами за допомогою спеціальної формочки.

Інгредієнти:

  • Сьомга слабосолона – 150 г
  • Рис – 100-150 г
  • Крабові палички – 240 г
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Огірок – 1-2 шт
  • Майонез – 100 г
  • Сіль за смаком
  • Ікра червона – за смаком
  • Перепелині яйця – 1-2 шт

Приготування:

  1. Перед приготуванням салату заздалегідь відваріть рис в підсоленій воді до готовності. Рис для салату повинен бути розсипчастим, який не склеюється між собою, тому його важливо не переварити. В іншому випадку промийте рис під проточною водою, повністю остудіть. На плоску тарілку встановіть кругле формувальне кільце, всередину покладіть варений рис, добре його притисніть ложкою, змастіть майонезом.
  2. Слабо солону сьомга наріжте кубиками або смужками, викладіть на рис, також покрийте майонезом.
  3. Яйця зваріть круто, охолодіть і почистіть. Акуратно відокремте білки від жовтків. Жовтки відкладіть на час в сторону, вони знадобляться для верхівки салату. Білки натріть на грубій терці, присипте ними слабосолону сьомгу, зверху зробіть сітку з майонезу, потім розмажте його.
  4. Свіжі огірки ретельно вимийте, висушіть, наріжте кубиками або соломкою, викладіть на білок. При бажанні з огірків можна зчистити шкірку, тоді овоч буде ніжніше. Огірки злегка змастіть майонезом.
  5. Крабові палички попередньо дістаньте з морозилки, щоб вони розморозились. М’які палички наріжте кубиками, викладіть наступним шаром, покрийте майонезом.
  6. Яєчні жовтки натріть на дрібній терці, присипте ними салат. Жовтки покривати майонезом не потрібно.
  7. Салат поставте в холодильник на 30 хвилин для просочення шарів і охолодження. Перед подачею зніміть формувальне кільце. Зверху салат прикрасьте свіжою зеленню, викладіть половинки перепелиного яйця і гірку червоної ікри.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: