Салат Чорна троянда: рецепт приготування

Салат Чорна троянда повністю відповідає своїй назві, оскільки прикрашається у вигляді квітки. Пелюстки формуються з слайсів вареного буряка. Важливо використовувати буряк насиченого рубінового кольору, обов’язково цукрового смаку. Сам салат має досить простий склад, основний смак йому задає слабосолоний оселедець і мариновані огірочки. Всі компоненти нарізаються кубиками однакового розміру. Салат виходить дуже смачним, яскравим і оригінальним, прикрасить будь-який святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Буряк – 3 шт
  • Оселедець слабосолоний – 150 г
  • Картопля – 3 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Яйце куряче – 3 шт
  • Мариновані огірки – 150 г
  • Сметана – 4 ст.л
  • Майонез – 4 ст.л
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Приготуйте продукти за списком. Моркву, буряк і Картоплю заздалегідь відваріть в воді, не зчищаючи шкірки. Овочі можна варити в одній ємності, дістаючи їх з води в міру готовності.
  2. Мариновані огірки наріжте кубиком середнього розміру. Сік, який виділиться при нарізці, злийте. Головку цибулі очистити, нарізати квадратами. Якщо використовуєте занадто різку цибулю, то нарізку можна обдати кип’ятком, це зробить її м’якшою.
  3. Варені овочі очистіть і остудіть. Продукти для салату не повинні бути теплими. Моркву і картоплю наріжте невеликими кубиками.
  4. Буряк подрібніть аналогічно іншим овочам. Яйця зваріть круто, очистити, наріжте кубиками.
  5. Оселедець розберіть на філе – акуратно зніміть тонку плівку, видаліть хребет, всі великі й дрібні кісточки за допомогою кухонного пінцета. Філе наріжте невеликими кубиками.
  6. Нарізку всіх компонентів викладіть в глибоку ємність відповідного обсягу.
  7. Додайте сметану і майонез в потрібному обсязі, присипте сіллю, ретельно перемішайте.
  8. Салат викладіть на плоску тарілку, формуючи гірку, зверху нанесіть майонез, розмажте по всьому периметру.Салат Чорна троянда: рецепт приготування
  9. Варений буряк наріжте тонкими слайсами, прикрасьте ними салат, імітуючи пелюстками.

Салат трохи охолодіть в холодильнику, після прикрасьте свіжою петрушкою. Страва готова до подачі на стіл.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: