Готую картопляні язички. Смачніше і корисніше чіпсів і простіше смаженої картоплі
Без краплі олії.
Кожна мама знає, що чіпси, м’яко кажучи, не найкорисніша страва. Але діти їх люблять і постійно просять купити.
На щастя, я знайшла чудовий вихід із становища – картопляні язички. Діти їх їдять з великим задоволенням, і про шкідливі чіпси навіть не згадують. А готуються вони дуже просто зі звичайної картоплі.
Інгредієнти:
- Картопля – 3 – 4 штуки;
- Сіль (в ідеалі морська) – за смаком;
- Перець – за смаком;
- Спеції та інші приправи – на свій розсуд (наприклад сушені кріп і часник).
Крім цього знадобиться пергаментний папір.
І в ідеалі картопляні бульби повинні мати довгасту форму, щоб шматочки були максимально схожі на язички.
Приготування:
Картоплю потрібно вимити і очистити від шкірки. Якщо картопля молода, свіжого врожаю, з тонкою шкіркою, то чистити не обов’язково.
Кожну картоплю нарізати на язички, тобто уздовж, товщиною по 4 – 5 мм.
Картопляні язички викласти на паперові серветки, щоб позбавити шматочки від зайвої вологи.
Зверху промокнути картоплю також паперовими серветками (рушничок).
Включити духовку, вона повинна бути розігріта.
Деко застелити пергаментним папером і посипати його сіллю, не надто багато. НЕ шар солі, а просто, як ніби Ви солите деко.
На сіль викласти картопляні язички, намагаючись, щоб вони не стикалися один з одним.
Посипати приправами.
Якщо любите гостре, то можна ще додати червоний гострий перець.
Прибрати деко з язичками в розігріту духовку на 10 хвилин.
Через 10 хвилин дістати кожен язичок перевернути і прибрати в духовку ще на 5 – 7 хвилин.
За цей час язички підрум’яняться, покриються апетитною хрусткою скоринкою.
Картопляні язички готові.