Домашній майонез за 10 хвилин

Щоб не купувати майонез в магазинах, можна приготувати його вдома своїми руками. Готувати дуже просто .

Головна перевага цього рецепта в тому, що потрібно мінімум продуктів і часу. Займаючись приготуванням якоїсь страви, ви зробите у себе на кухні смачний, натуральний майонез менш ніж за 10 хвилин.

Рецепт  домашнього майонезу наведено в класичному (оригінальному) варіанті. Ви ж можете урізноманітнити його смак на свій розсуд, додаючи ароматні трави або прянощі.

Інгредієнти:

  • 150 мл соняшникової олії;
  • Одне велике яйце  ( інколи беру 2 шт.);
  • Одна чайна ложка не надто гострої гірчиці (але можна і гостру);
  • Повна столова ложка свіжовичавленого лимонного соку;
  • Чверть чайної ложки цукрового піску;
  • Одна третина чайної ложки солі.

Як бачите продукти найпростіші і недорогі.

Приготування:

  1. Видавлюємо в горнятко потрібну кількість соку з лимона, додаємо цукор, сіль. Розмішуємо, потрібно щоб сіль з цукром повністю розчинилися.
  2. Для приготування нам знадобиться блендер.
  3. Наливаємо в ємність 150 мл олії, розбиваємо яйце (білок відокремлюємо і додаємо тільки жовток), додаємо ложку гірчиці. Вливаємо сік лимона з розчиненими цукром і сіллю.
  4. Закриваємо блендер і змішуємо всі інгредієнти на середній швидкості в два заходи, по 1-1,5 хвилин кожен.

Натуральний густий майонез готовий! Пробуйте і приємного вам частування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: