Такий шикарний пиріг ніколи не набридне. Дуже смачний, з листковим тістом та з ніжним кремом

Рецепт єгипетського пирога з заварним кремом. Пиріг виходить дуже смачним і повітряним. Шари будуть дуже тонкими і м’якими.

Інгредієнти:

ТІСТО

  • Молоко 1.5 скл.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль дрібка
  • Дріжджі (сухі) 1.5 ч. л.
  • Борошно пшеничне 3 скл.
  • Масло вершкове 82,5% 150 г

КРЕМ

  • Цукор 1 скл.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль 3 ст. л.
  • Молоко 2 скл.
  • Ванілін за смаком

ДОДАТКОВО

  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Олія соняшникова за смаком

Приготування:

У теплому молоці розводимо дріжджі, потім додаємо сіль, яйце, перемішуємо.

Порада: для солодкого тіста ви можете додати цукор.

Частинами всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м’яке тісто.

Накриваємо тісто і залишаємо на 20-30 хвилин в теплому місці.

Яйце збиваємо з цукром, ваніліном, крохмалем. Перемішуємо.

Вливаємо гаряче молоко і вимішуємо крем.

Варимо крем на невеликому вогні до потрібної густоти. Залишаємо вистигати.

Тісто обминаємо та ділимо на 2 частини.

Розкачуємо пласти і змащуємо їх розм’якшеним вершковим маслом.

Завертаємо в рулети і скручуємо равликом.

Накриваємо равлики плівкою і залишаємо на 15 хвилин.

Розкачуємо равлика в коло і викладаємо у форму для випікання з бортиками.

Порада: якщо у вас роз’ємна форма, тоді покладіть всередину пергамент або оберніть форму фольгою, щоб масло не витікало при випіканні.

Крем збиваємо міксером і викладаємо на тісто.

Зверху накриваємо другим шаром тіста.

Змащуємо пиріг збитим жовтком з краплею олії, робимо проколи вилкою.

Запікаємо близько 30-40 хвилин при 180 градусах, але дивіться по своїй духовці.

Охолоджуємо і потім подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: