Швидке тісто на кефірі для смачних смажених пиріжків з будь-якою начинкою

Щоб приготувати домашню випічку, зовсім необов’язково витрачати багато часу. Є відмінні швидкі рецепти, використовуючи які можна робити смачні домашні частування.

Пиріжки люблять всі, дорослі і діти. Такий рецепт як раз виручить і ви швидко наготуєте для рідних, цілу гору рум’яних, смажених пиріжків.

А ось начинка може бути будь-яка, вибирайте що вам більше подобається або захочеться в даний момент.

Інгредієнти:

  • 600 гр білої пшеничної муки (вищий сорт)
  • 300 мл кефіру 2,5% жирності
  • Півтори ложки (столові) цукрового піску
  • Одне яйце
  • Столова ложка (без гірки) солі
  • Три столові ложки рафінованої (без запаху) олії
  • Одна чайна ложка соди і трохи оцту для гасіння

З цієї кількості виходить 18-20 невеликих, акуратних пиріжків. Всім вистачить.

Приготування:

  1. Борошно потрібно обов’язково просіяти. Робимо це відразу в миску. Додаємо сухі інгредієнти – це цукор і сіль. Гарненько змішуємо.
  2. В іншому посуді треба змішати всі рідкі продукти. Наливаємо кефір, розбиваємо яйце, додаємо рафіновану олія. Гарненько змішуємо вінчиком до однорідності.
  3. Тепер вливаємо кефірну суміш в борошно і перемішуємо.
  4. У мисочці  гасимо ложку соди невеликою кількістю 9% оцту. Вливаємо в тісто і гарненько, остаточно його вимішуємо. Потім накривши кришкою миску з тістом, залишаємо його “дійти” хвилин десять.
  5. Можна робити пиріжки. Викладаємо на присипану борошном поверхню тісто. Робимо пиріжки, як вам зручніше і звичніше.
  6. Я вирізаю великою формою (пристосувала мисочку) круглі заготовки.
  7. Розкладаємо начинку і формуємо (зліплюємо) пиріжки, гарненько защипуючи краї.
  8. Обсмажуються вони на сковорідці з соняшниковою олією. Прожарюючи, виходять пишні, м’які, красиві і дуже смачні!

Пиріжки готові, приємного вам частування!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: