Домашній твердий сир за 15 хвилин з 2 інгредієнтів
від Denzhyttya
27 Січня, 2021
Сьогодні в мережі можна знайти безліч рецептів, як зробити твердий домашній сир. Я хочу вам запропонувати один дуже простий і легкий варіант, вам буде потрібно всього 2 продукти і на виході виходить смачний, і головне, натуральний сир.
Інгредієнти:
- сир домашній жирний, 400 г
- молоко, 400 г
- сіль за смаком
- сода, 1/3 ч.л
- масло вершкове, 15 г (додаємо за бажанням)
Приготування:
- Заливаємо сир молоком і ставимо на невеликий вогонь. Нагріваємо до того моменту, як почне відділятися сироватка. До кипіння не доводити.
- Відкидаємо сир на сито і залишаємо, поки не стече вся рідина.
- З’єднуємо сир з сіллю і третиною соди.
- Плавимо масу на водяній бані, постійно перемішуючи.
- Порада: якщо маса погано плавиться або залишається велика кількість крупинок, тоді додайте ще третину ч.л соди
- Коли маса добре розплавиться, додаємо вершкове масло і вимішуємо до однорідності.
- Ємність змащуємо олією і викладаємо сирну масу, залишаємо остигати і потім накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник до повного застигання.
- На етапі додавання вершкового масла, ви можете додати ще різні добавки: спеції, зелень, подрібнені гриби і т.д. Таким чином, ваш домашній сир буде з різними смаками і ароматами.
Можна сир так і зберігати в формі або викласти і обернути пергаментом і так зберігати в холодильнику.
Джерело:
mandarynka.com.ua