Минтай «по-провансальски», виходить дуже смачно. Родині сподобалося, попросили готувати так частіше

За допомогою цього універсального рецепта, можна готувати різну рибу, просто у мене був минтай і на його прикладі, я хочу поділитися з вами цією смачною стравою.

Інгредієнти:

  • минтай, 2 – 3 тушки
  • олія соняшникова, 3 ст.л
  • сіль перець
  • лимон, половина
  • цибуля, 1 шт
  • помідори, 2 – 3 шт
  • часник, 1 зубчик
  • базилік, петрушка, зелена цибуля
  • сир, 120 г

Приготування:

  1. Рибу очищаємо від всього зайвого, миємо й ріжемо порційними шматочками.
  2. Збризкуємо соком лимона, олією і натираємо сіллю. Відправляємо маринуватися в холодильник на 1 годину. Такий маринад додасть рибці ніжний смак і позбавить від специфічного аромату минтая.
  3. Обвалюємо в борошні і обсмажити на олії до рум’яності.
  4. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо на олії, потім додаємо помідори кубиками, тушкуємо.
  5. Солимо соус, додаємо прованські трави, спеції за смаком, тушкуємо 10 хвилин.
  6. Змішуємо соняшникову олію з подрібненим базиліком і часником.
  7. Порада: олію беріть будь-яку, хоч оливкову, хоч звичайну, рафіновану.
  8. Виливаємо томатний соус в форму. Зверху викладаємо рибу і поливаємо її базиліковим соусом, посипаємо тертим сиром.Минтай «по-провансальски», виходить дуже смачно. Родині сподобалося, попросили готувати так частіше
    Минтай «по-провансальски», виходить дуже смачно. Родині сподобалося, попросили готувати так частіше
  9. Запікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин.Минтай «по-провансальски», виходить дуже смачно. Родині сподобалося, попросили готувати так частіше
  10. Подаємо рибу з різними гарнірами і салатами. Якщо немає помідорів, використовуйте томатну пасту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: