Меренговий рулет без борошна – це шалено смачно

  • Це один з найбільш простих і смачних десертів!

Меренговий рулет готується без борошна, виходить просто невагомим. Солодка повітряна меренга в поєднанні з ніжними вершками та кислинкою лимонного курда — ідеальне поєднання, яке нікого не залишить байдужим.

Якщо Ви ще не готували лимонний курд, то це треба терміново виправити! Це шалено смачний крем, який можна їсти ложками!

Інгредієнти:

Рулет:

  • Білки — 5 шт.
  • Цукор — 200 грамів (190 грамів звичайного цукру + 10 грамів ванільного цукру)
  • Сіль — щіпка
  • Лимонний сік — 1 ч. л.

Лимонний курд:

  • Жовтки — 5 шт.
  • Лимон — 1 шт. (сік + цедра)
  • Цукор — 30-60 грамів (спочатку додайте трохи, потім відрегулюйте за смаком. Кількість залежить від розміру і кислоти лимона)
  • Вершкове масло — 30 грамів

Крем:

  • Охолоджені вершки 33% — 250 грамів
  • Ванільний цукор — 10 грамів

* можете додати ще звичайний цукор за смаком, я не додаю.

Прикраса:

  • Чорний шоколад — 15-20 грамів
  • Вершки — 15-20 грамів

Приготування:

  1. Ємність і віночки для збивання білків мають бути чистими та сухими. Збиваємо білки з дрібкою солі та лимонним соком до піни. Поступово невеликими порціями додаємо цукор. Збиваємо до стійкої піни, маса повинна дуже добре збільшитися в об’ємі бути білою, глянцевою і добре тримати форму.
  2. Розрівнюємо меренгу в шар 1,5-2 см, тонше не потрібно робити шар, інакше буде складно відокремити потім пергамент від меренги. Обов’язково беріть хороший якісний пергамент. Також підійде силіконовий або тефлоновий килимок. Випікати 18-25 хвилин при 180 градусах. Орієнтуйтеся не на час, а на стан меренги: зверху повинна з’явитися хрустка, злегка рум’яна кірочка, допустимі невеликі тріщинки. А всередині меренга повинна залишатися м’якою. Не пересушіть меренгу, інакше вона буде кришитися. Якщо ваша духовка занадто сильно пече, то зменште нагрів до 150-160 градусів. Готову меренгу перекладаємо верхи на пергамент, видаляємо нижній пергамент, на якому вона випікалася. Даємо коржу повністю охолонути до кімнатної температури.
  3. Для лимонного курда натираємо цедру лимона і вижимаємо сік.  Перемішуємо  цукор з жовтками, додаємо масло, сік лимона та цедру і варимо курд на маленькому вогні до загустіння, постійно помішуючи, щоб жовтки не зварилися. Знімаємо курд з плити, охолоджуємо. Це дуже смачний прошарок для нашого меренгового рулету!
  4. Для крему збиваємо охолоджені вершки з ванільним цукром. Ви можете додати ще і звичайний цукор у вершки за смаком, але я не додаю. Мені вистачає солодощів меренги.
  5. Меренговий корж і курд повинні повністю охолонути, лише тоді можна приступати до складання рулету. Змащуємо меренговий корж лимонним курдом і збитими вершками, не доходячи 3-4 см до краю. Обережно за допомогою пергаменту згортаємо рулет і відправляємо його в морозильну камеру на 30-60 хвилин, щоб він стабілізувався.
  6. Для декору можна розтопити невелику кількість чорного шоколаду та вершків й прикрасити цією глазур’ю рулет.

Приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: