Ситний сніданок або перекус: бублики з м’ясом

  • Ними можна ситно поснідати з ранку і дати дітям до школи в якості перекусу.

Пропонуємо приготувати бублики з м’якого дріжджового тіста з смачною м’ясною начинкою.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 300 мілілітрів молока
  • 50 грамів вершкового масла або маргарину
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 чайні ложки цукру
  • 500-550 г борошна
  • 8 грамів сухих дріжджів
  • яйце для змащування
  • кунжут для посипання

Для начинки:

  • 500 г м’ясного фаршу
  • 100 грамів ріпчастої цибулі
  • 100 г болгарського перцю
  • за бажанням будь-якої зелені
  • за смаком солі і перцю
  • олії для смаження

Приготування:

  1. В 50 мл теплого молока потрібно додати цукор і дріжджі, перемішати і залишити в теплому місці на 10-15 хвилин. У просіяному борошні зробити лунку, влити туди молоко, опару, сіль, розтоплене вершкове масло і замісити тісто. Тісто накрити плівкою і прибрати в тепле місце на 1 годину.
  2. Приготувати начинку. На сковороді розігріти олію, викласти фарш і обсмажити на середньому вогні до готовності, розбиваючи великі грудки. Якщо в процесі приготування виділився сік, випарити його. Нам потрібен розсипчастий фарш. Далі додати у фарш дрібно нарізану цибулю і солодкий перець. Тушкувати ще 5-7 хвилин, щоб овочі розм’якшилися, потім приправити за смаком сіллю і спеціями, перемішати і прибрати з вогню. Остудити.
  3. Тісто розділити на 3 частини. Кожну частину розкачати в прямокутний пласт завтовшки 5 мм і розрізати на смуги шириною 4-5 см. На кожну смужку тіста викласти м’ясну начинку, яка остигла. Викладати начинку потрібно так, щоб вона трохи не доходила до країв. Ретельно защипнути смужку по всій довжині, щоб вийшла трубочка. Згорнути «трубочку» в бублик, з’єднуючи кінці, так, щоб шов виявився всередині кола.
  4. Перекласти бублики на деко, залишаючи між ними відстані. Накрити серветкою і залишити на 15 хвилин для підйому. Бублики, які підійшли змастити збитим яйцем і посипати кунжутом. Відправити в розігріту до 185 градусів духовку на 25 хвилин.
  5. Готові бублики хороші і в гарячому, і в холодному вигляді.

Приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: