Торт “Загадка”, перший раз спробувала в ресторані, тепер печу сама. Ділюся рецептом

Сьогодні хочу поділиться рецептом – Мигдальний торт «Загадка». У міру солодкий і незвичайний на смак і готується він не звичайно, навіть борошно не буде потрібно. Перший раз я такий тортик спробувала в ресторані , мені він настільки сподобався, що я вирішила приготувати його вдома і ось я нарешті  вивела ідеальний рецепт. Смачно , дешево і готується просто.

Інгредієнти:

Для коржа:

  • Яєчний білок – 4 шт
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Мигдаль – 250 г
  • Сіль – 1/4 ч.л.

Для заварного крему на жовтках:

  • Яєчні жовтки – 4 шт
  • Цукор – 100 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л. (20г)
  • Молоко – 150 мл
  • Вершкове масло – 50г
  • Мигдальні пелюстки – для прикраси

Приготування:

  1. І так, для початку беремо мигдальні горішки 250 грам, подрібнити їх за допомогою блендера в крихту.
  2. Додаємо 100 грам цукрової пудри і перемішуємо.
  3. 4 яйця розділимо на білок і жовток, жовтки поки прибираємо в сторону.
  4. До білків додаємо дрібку солі і збиваємо міксером.
  5. Тепер білки додаємо до горішків з цукровою пудрою в 2-3 прийоми і перемішуємо. Розпушувач я не додаю.Торт "Загадка", перший раз спробувала в ресторані, тепер печу сама. Ділюся рецептом
  6. Беремо форму діаметр моєї форми 22 см, змащуємо маслом і переливаємо тісто. Ставимо в духовку випікаємо при 180 градусах до готовності 25-30 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці. За цей час приготуємо крем.
  7. Поставимо гріти 150 мл молока приблизно до 60 градусів.Торт "Загадка", перший раз спробувала в ресторані, тепер печу сама. Ділюся рецептом
  8. У каструлю кладемо 4 жовтки, 100 г цукру, 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю (20 грам), якщо немає крохмалю можна замінити на борошно.
  9. Перемішуємо віночком, тепер вливаємо підігріте молоко, постійно помішуючи. Ставимо на невеликий вогонь і варимо постійно помішуючи до загустіння. Як маса загусне відразу знімаємо з вогню, повинна вийти ось така гладка однорідна маса. Закриваємо плівкою в притик і залишаємо остигати до кімнатної температури. Якщо потрібно швидко, можна поставити каструлю в холодну воду.Торт "Загадка", перший раз спробувала в ресторані, тепер печу сама. Ділюся рецептом
  10. Остиглу заварну основу кладемо в миску, додаємо 50 грам м’якого вершкового масла і збиваємо міксером до пишноти. Крем готовий.
    Торт "Загадка", перший раз спробувала в ресторані, тепер печу сама. Ділюся рецептом
  11. Готовий корж, кладемо на решітку і даємо йому охолонути, остиглий корж розрізати на 2 частини, спочатку роблю по колу надріз ножем, а потім розрізаю ниткою.Торт "Загадка", перший раз спробувала в ресторані, тепер печу сама. Ділюся рецептом
  12. Кладемо один корж, і змащуємо його половиною крему, кладемо другий корж, змащуємо другою половиною крему боки і верх торта. Верх посипаємо мигдальними пелюстками.
    Торт "Загадка", перший раз спробувала в ресторані, тепер печу сама. Ділюся рецептом
  13. Даємо торту постояти годину при кімнатній температурі і прибираємо в холодильник, щоб крем зміцнів.
  14. Тепер дістаємо і розрізаємо на порційні шматочки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: