Чудова закуска з грибів, покроковий рецепт
від Denzhyttya
14 Грудня, 2021
Приготування цієї закуски не займе у вас багато часу. Але готова страва вас приємно здивує. Я подаю такі грибочки в якості доповнення до основного прийому їжі, а іноді ставлю і на святковий стіл. Закуска з грибів – проста і дуже смачна страва, спробуйте.
Необхідні продукти
- 600 грам печериць
- 100 мілілітрів соняшникової олії
- 70 мілілітрів води
- 50 мілілітрів оцту 6%
- 2 чайні ложки цукру + 20 грам
- 2.5 чайні ложки солі
- 12 зубчиків часнику
- 3 лаврові листки
- 1 чайна ложка перцю горошком
- 1 морква
- 1 цибулина
- пів чайної ложки перцю
- пів чайної ложки паприки
- 1 чайна ложка коріандру
Приготування:
- Гриби промиваємо і обсушуємо рушником. Перекладаємо їх в каструлю, додаємо подрібнений часник (6 зубчиків), лавровий лист, чорний перець горошком, вливаємо олію (50 мл), оцет (50 мл.) і воду. туди ж всипаємо сіль (2 ч.л.) і цукор (2 ч.л.). Все добре перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Потім відкидаємо їх на друшляк.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями, кладемо в салатник. Натираємо на тертці для моркви по-корейськи і додаємо до цибулі. Туди ж кладемо сіль, цукор, паприку, коріандр, чорний мелений перець, олію і оцет. Все добре перемішуємо і додаємо гриби. Все знову перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин. А потім подаємо до столу.
Такі гриби відмінно доповнять будь-яку картопляну або м’ясну страву. І займуть почесне місце на будь-якому святковому столі. Вони стануть відмінним доповненням до будь-яких холодних закусок.
Джерело:
mandarynka.com.ua