Сирні завитки – це фантастично смачні булочки!
від Denzhyttya
11 Лютого, 2021
- Вони вийшли просто бомбезні! М’якесенькі, пухнасті, з сирною начинкою! Смакота невимовна!
Інгредієнти
Для тіста
- Молоко 200 мл
- Яйце куряче 2 шт
- Масло вершкове 82,5% 75 г
- Цукор 75 г
- Ванільний цукор 10 г
- Дріжджі (пресовані) 25 г
- Сіль ½ ч.л.
- Борошно пшеничне 550 г
Начинка
- Сир напівжирний 650 г
- Цукор 75 г
- Яйце куряче 1 шт
- Яєчний білок 1 шт
Додатково
- Яєчний жовток для змащування 1 шт
Приготування:
Всі продукти кімнатної температури.
- Опара: в теплому молоці розпустити дріжджі з 1 ч. л. цукру (з загальної кількості). Додаємо 5 ст. л. борошна (з загальної кількості), перемішати до однорідності. Накрити рушничком.
- Підготуйте здобу: змішайте до однорідності яйця, сіль, цукор, ванільний цукор, м’яке вершкове масло.
- Здобу поєднайте з опарою, яка вже підійшла, перемішайте до однорідності. Добавте борошно. Не все одразу, залиште пару ложок. Перемішайте дерев’яною ложкою. На стіл висипте решту борошна, замісіть тісто (близько 10 хв). У мене пішло борошна 540 г.
- Тісто округліть , покладіть в змащену олією ємність, накрийте і залиште підніматися. Через деякий час перемісіть руками і знову залиште підніматися.
- Приготуйте начинку: сир розім’яти (крупнозернистий перетерти через сито), додати цукор, ваніль, яйце, перемішати Ще трохи додати білок , перемішати. Начинка не повинна бути занадто рідкою!
- Силіконовий килимок (можна й дошку) посипати борошном, викласти тісто, що підійшло, злегка розправити руками надаючи прямокутну форму (не обминати!!!), розкачати в рівний пласт приблизно 57*40 см (товщина менше 5 мм). Викласти начинку, розтягти рівним шаром по тісту не доходячи до країв по 2 см.
- Згорнути в рулет. Розділити на 12 рівних частин. Кожну приплюснути, “хвостик” підтягнути і сховати під низ. Викласти на застелене деко, прибрати під плівку чи рушник , щоб ще підійшло.
- Булочки змастити розведеним жовтком з 2 ч. л. води і залишити ще на 10 хвилин.
- Випікати при температурі 180 градусів приблизно 25 хвилин. Але ви дивіться по своїй духовці.
Смачного!
Джерело:
prosti-recepty.com