Наполеон: рецепт від трьох поколінь

Мабуть не існує людини , яка б не любила “Наполеон” . Існує безліч рецептів приготування торта. У кожної господиньки є свій улюблений. Пропонуємо вам ще один рецепт приготування ” Наполеону”. Сподіваємось ,що вам сподобається і ви додасте його до своєї скарбнички.

(маса 2,8 кг., Діаметр – 22 см., Висота – 10 см.)

Інгредієнти:

Тісто:
Основа:

  • Вода – 240 г.
  • Яйце – 55 г. (1 шт.)
  • Оцет 9% – 15 г.
  • Горілка -30 г.
  • Сіль – 2 г.
  • Борошно-580 г.
  • Вершкове масло (1)- 100 г.
  • Вершкове масло (2) – 250 г.

Приготування:

  1. Воду, яйце, оцет, горілку, сіль перемішати, додати розтоплене вершкове масло (1) і борошно, замісити тісто і відправити в морозильну камеру на 1 годину.
  2. Розкачати з тіста прямокутник розміром ~ 45х20 см.у центр покласти прямокутник з м’якого вершкового масла (2) розміром ~17 х 11см.
  3. Загорнути масло в “конверт” з тіста , розкачати прямокутник.
  4. Аналогічним чином складати конвертом і розгортати тісто 10-20 разів (в цілому 10 разів достатньо, але 20 смачніше і ніжніше.
  5. Розкочування аналогічне розкочуванню класичного листкового тіста на круасани.
  6. Розділити тісто на 12-16 частин, розкачати кожну в коло діаметром 20-22 см.
  7. Випікати при 200 градусів ~ 5-7 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
  8. Гарячі коржі обрізати потрібного діаметру.
  9. Обрізки подрібнити для обсипання.

Якщо дотримуватись сімейного рецепту, кожен корж розкочується і шарується окремо, але даний спосіб також має право на існування .

Крем:

  • Молоко – 1 літр
  • Цукор-280 г.
  • Яйця-220 г. (4 шт.)
  • Борошно – 110 г.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Вершкове масло-320 г.

Приготування:

  1. У сотейник налити молоко.
  2. Довести до кипіння, накрити кришкою, залишити мінімум на 15 хвилин   і  потім знову повернути молоко на вогонь.
  3. Яйця розтерти з цукром, додати борошно, ванільний цукор – перемішати.
  4. Постійно помішуючи, влити в яєчну масу 1/3 молока.
  5. Потім яєчну масу повернути в сотейник до молока і варити на повільному вогні постійно помішуючи до загустіння.
  6. Дати масі охолонути протягом 15 хвилин, додати 20 г вершкового масла, перемішати, накрити плівкою в контакт,
  7. Охолодити пару годин в холодильнику.
  8. Вершкове масло (300 г.) збити до пишності, додати заварну основу, збити.

Залишити 400 г. крему для покриття.
Решта крему розділити на кількість коржів і промазати кожен корж (~110-120 г.на кожен корж, ~ 2 ст. л.). Відправити в холодильник для просочення і стабілізації мінімум на 2-3 години.
Після просочення  вирівняти торт  кремом, який залишився і обсипати крихтою від коржів або декорувати за смаком.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: