М’які і смачні оладки
від Denzhyttya
25 Лютого, 2021
Нещодавно стала так робити: швидко розмішаю – через годину починаю пекти. Тісто дріжджове, добре піднімається, пузириться і як ніби дихає. Між справами запросто можна напекти гору оладок, а потім хто з медом, хто зі згущеним молоком їсть – дуже смачно! Простіше рецепта, напевно, не буває!
Інгредієнти:
- борошно – 2 склянки
- тепла вода – 300 мл
- сухі дріжджі – 1 чайна ложка
- сіль – 0,5 чайн. ложки
- цукор – 2 стол. ложки
Ще знадобиться соняшникова олія, на якій будуть випікатися оладки.
Приготування:
- Просіваємо в глибоку миску пшеничне борошно.
- Вливаємо злегка підігріту воду. Перемішуємо.
- Насипаємо швидкодіючі сухі дріжджі. Перемішуємо.
- Додаємо сіль, вмішуємо в тісто.
- На завершення – 2 ложки цукру. Ще раз все разом добре перемішуємо.
- Накриваємо миску з тістом рушником, залишаємо підніматися на 1 годину.
- Тісто НЕ перемішуємо! Оладки випікаємо на розігрітій сковороді в невеликій кількості олії під кришкою (вчасно перевертаємо – по 2 хвилини на кожну сторону).
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua