М’які і смачні оладки

Нещодавно стала так робити: швидко розмішаю – через годину починаю пекти. Тісто дріжджове, добре піднімається, пузириться і як ніби дихає. Між справами запросто можна напекти гору оладок, а потім хто з медом, хто зі згущеним молоком їсть – дуже смачно! Простіше рецепта, напевно, не буває!

Інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки
  • тепла вода – 300 мл
  • сухі дріжджі – 1 чайна ложка
  • сіль – 0,5 чайн. ложки
  • цукор – 2 стол. ложки

Ще знадобиться соняшникова олія, на якій будуть випікатися оладки.

Приготування:

  1. Просіваємо в глибоку миску пшеничне борошно.
  2. Вливаємо злегка підігріту воду. Перемішуємо.
  3. Насипаємо швидкодіючі сухі дріжджі. Перемішуємо.
  4. Додаємо сіль, вмішуємо в тісто.
  5. На завершення – 2 ложки цукру. Ще раз все разом добре перемішуємо.
  6. Накриваємо миску з тістом рушником, залишаємо підніматися на 1 годину.Чи не кладу яйця, не використовую молоко, а оладки м'які і смачні
  7. Тісто НЕ перемішуємо! Оладки випікаємо на розігрітій сковороді в невеликій кількості олії під кришкою (вчасно перевертаємо – по 2 хвилини на кожну сторону).Чи не кладу яйця, не використовую молоко, а оладки м'які і смачні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: