Маринована капуста по-корейськи – смачна, ароматна і хрустка

Маринована капуста по-корейськи – варіант швидкої закуски і для тих, у кого немає часу готувати звичайну квашену і для любителів гостренького. Готова капуста буде через 10-12 годин, за цей час вона встигне просочитися насиченим маринадом, але залишиться щільною, хрусткою.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 600 г.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 невелика головка.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Перець чилі свіжий (невеликого розміру) – 2 шт.
  • Перець запашний – 4-5 горошин.
  • Коріандр мелений – 2/3 ч. л.
  • Коріандр в зернах – 0,5 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Оцет 9% міцності – 4 ст. л.
  • Вода – 1 л.

Приготування:

  1. Від качана капусти відрізаємо скибочки шириною 3-4 см. Потім ріжемо невеликими квадратиками і розбираємо на шматочки більш тоншій. Висипаємо в глибоку миску.
  2. Цибулю нарізаємо півкільцями або пір’ям, не надто тонко. Моркву подрібнюємо на тертці корейською короткою соломкою. Або тремо через велику терку. Додаємо цибулю і моркву до капусти.
  3. Гострий стручковий перець ріжемо кільцями. Для зменшення гостроти насіння прибираємо, якщо готуємо капусту гострою, залишаємо. Часникові зубці нарізаємо пластинами.
  4. Всипаємо мелений коріандр. Додаємо в овочеву суміш горошини запашного перцю і цілі зерна коріандру.
  5. Вливаємо в капусту рафіновану соняшникову олію. Все добре перемішуємо і поки відставляємо в сторону.
  6. Готуємо гарячий маринад-заливку для капусти. Наливаємо в каструльку літр води, додаємо сіль і цукор. Розмішавши, доводимо до кипіння і варимо дві-три хвилини.
  7. Прибравши каструлю з вогню, вливаємо в маринад столовий 9% оцет. Розмішуємо.
  8. Заливаємо гарячим маринадом капусту, повністю покриваючи овочі. Якщо маринаду недостатньо, кладемо зверху блюдце або тарілку і ставимо вантаж – маринад виступить поверх овочів, вони будуть закриті. У такому вигляді залишаємо капусту на 10-12 годин при кімнатній температурі.
  9. Після маринування переставляємо ємність з капустою в холодильник.

Маринована капуста по-корейськи вже готова, але краще дати їй постояти ще день, щоб шматочки рівномірно просочилися ароматним остреньким маринадом. Подаємо закуску злегка охолодженою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: