Ліниві пельмені на сковорідці. Пальчики оближеш!

Ліниві пельмені – якась альтернатива традиційної страви. Такі пельмені не вимагають ліплення, що значно економить час і спрощує весь процес приготування. Замішується точно таке ж тісто, що і на пельмені – м’яке і ніжне. В якості начинки беремо м’ясний фарш, змішаний з цибулею і прянощами. З тіста і начинки формується рулет і нарізається на порційні шматки, які спочатку обсмажуються в олії, а після тушкуються в бульйоні. За смаком страва нагадує щось між пельменями та чебуреками.

Інгредієнти:

  • Вода – 100 мл
  • Яйце куряче – 1 шт
  • Борошно – 200 г
  • Сіль – 1/2 ч.л
  • М’ясний фарш – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 150-200 г
  • Вода крижана – 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Вершкове масло – 20 г
  • Соняшникова олія – 1 ст.л
  • Лавровий лист – 1 шт
  • Перець горошком – 3 шт

Приготування:

  1. Підготуйте необхідні продукти за списком. М’ясо заздалегідь перекрутіть через м’ясорубку в фарш.
  2. В першу чергу приготуйте тісто. У глибоку ємність всипте просіяне борошно, зробіть в ньому поглиблення, всипте сіль, вбийте одне яйце, влийте теплу воду.
  3. Суміш ретельно перемішайте ложкою. Коли тісто стане густим, починайте замішувати його руками. Воно не повинно приставати до долонь, при цьому залишатися дуже м’яким, забивати борошном його не потрібно. Клубок тіста покладіть в глибоку ємність, прикрийте рушником, відставте в сторону.
  4. У цей час займіться підготовкою начинки. Ріпчасту цибулю очистіть, подрібніть в чаші блендера в пюре, додайте до м’ясного фаршу. Також цибулю можна перекрутити разом з м’ясом через м’ясорубку. У фарш додайте сіль і перець за смаком, можна використовувати інші спеції. Обов’язково влийте трохи крижаної води.
  5. Зверху по всій поверхні тіста розподіліть м’ясну масу, трохи не доходячи до краю.
  6. Тісто з начинкою скрутіть в щільний рулет.
  7. Наріжте рулет на порційні шматочки однакового розміру.
    Ліниві пельмені на сковорідці. Пальчики оближеш!
  8. На вогонь встановіть сковороду, покладіть шматок вершкового масла і влийте трохи соняшникової олії, нагрійте. У гарячу олію покладіть заготовки з тіста.
  9. Смажте їх кілька хвилин з одного боку до придбання рум’яної скоринки, після переверніть на іншу сторону, обсмажте таким же чином. При бажанні процес смаження можна пропустити, відразу приступаючи до варіння.
  10. Вироби залийте гарячою водою, щоб вона майже повністю їх покрила. Для аромату і смаку в бульйон додайте лавровий лист, кілька горошин перцю і сіль. Після кипіння вогонь зменшіть, тушкуйте ліниві пельмені під кришкою наступні 20-25 хвилин до готовності.
  11. Через час вся вода повинна майже повністю вбратися в пельмені.
  12. Дрібно наріжте свіжу зелень, присипте нею страву.Ліниві пельмені на сковорідці. Пальчики оближеш!
  13. Ліниві пельмені перекладіть в тарілку, подайте на стіл.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: